fonradar

Transit Ticaret Formu

Üyelik
15 Tem 2015
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Arkadaşlar acil bir sorum olacak! Cevap veren olursa sevinirim.

Biz İran firmasından bir emtia alıp, Türkmenistan'a satacağız. Emtia Türkiye'ye gelmeden direk Türkmenistan'a gidecek.
Türkmen firması ödemeyi bize yapacak. Bizde İran firmasına ödeme yapacağız. Aradaki fark içinde Türkmen firmasına
komisyon faturası keseceğiz. Ben sadece bu kadar işlem yapacaktım ki, bir arkadaşım transit ticaret formu doldurmam
gerektiğini söyledi. Ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum....
 
Sayın cdonmez;

**Biz İran firmasından bir emtia alıp, Türkmenistan'a satacağız. Emtia Türkiye'ye gelmeden direk Türkmenistan'a gidecek.
Türkmen firması ödemeyi bize yapacak. Bizde İran firmasına ödeme yapacağız. Aradaki fark içinde Türkmen firmasına
komisyon faturası keseceğiz.

--Buraya kadar bir sorun yok.Siz malı İrandan alıp Türkmenistana satıyorsunuz.Türkmen firması size ödeyecek sizde İran firmasına ödeyeceksiniz.Aradaki fark içinde Türkmen firmasına komisyon faturası keseceksiniz.

**Ben sadece bu kadar işlem yapacaktım ki, bir arkadaşım transit ticaret formu doldurmam
gerektiğini söyledi. Ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum...

--Uluslararası anlaşmalarla ticareti yasaklanmış mallar ile Müsteşarlığın madde politikası itibariyle transit ticaretinin yapılmasını uygun görmediği mallar transit ticarete konu olamaz. İthalat ve ihracat yapılması yasaklanmış ülkelerle transit ticaret yapılamaz.Söz konusu mallar ve ülkeler dışında kalan mallar ve ülkelere transit ticaret yapılmak istenilmesi halinde işlemlerin transit ticaret formu aranmaksızın transit rejimi çerçevesinde sonuçlandırılması gerekmektedir.
Transit Ticarete İlişkin Tebliğ’in yürürlükten kaldırılması nedeniyle, bu Tebliğ gereğince doldurulması gereken transit ticaret formu uygulamasının da kaldırıldığı, transit ticaret işlemlerinin gümrük mevzuatında yer alan transit rejimi çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir.Transit ticarete konu olan mallarla ilgili olarak, ithalata ve ihracata ilişkin vergi, resim, harç ve fon tahsil edilmez.Gümrük idarelerince verilebilecek izne istinaden malların Türk gümrük hattını aşarak işçilik görmek üzere fiktif depo veya antrepolara alınması "fiili ithal" hükmünde değildir.
 

Benzer konular

Üst