Tşk

Ynt: işten çıkış

sevgili eyinal iş kanununa göre bir işçinin işten çıkarılması için bazı nedenlerin olması gerekmektedir. bu nedenlerden bir taneside işçinin 3 iş günü üstüste işe izisiz gelmemesi, diğer bir husus işvereni küçük düşürücü aleyhine konuşmalar vb. gibi nedenlerin tespiti yapılarak işçinin işten çıkarılmasını gerektiren bir nedendir.
 
Ynt: işten çıkış

yalnız personelle 5 yıllık belirli süreli iş sözleşmesi yapılmış... ???
ayrıca hangi maddeye istinaden işlem yapmalıyız?
 
Ynt: işten çıkış

sayın üyeler bana yardımcı olabilir misiniz lütfen ???
 
Ynt: İşten Çıkış

Sn. Eyinal,


Öncelikle işçi ile sözleşme yapıldığını belirtmişsiniz. Bu sözleşmede her iki taraf için de iş akdinin nasıl fesih edileceğine dair maddeler konmuş olduğunu düşünüyorum.
Bu fesih nmaddelerini inceleyiniz. Ayrıca işverene karşı uygunsuz hareketlerini olanaklar içersinde maddi delilere dayanarak saptayınız.
 
Ynt: İşten Çıkış

Sayın Eyinal personeliniz çok uyanıkmış doğrusu :))

Biz bu durumu daha önce bir davada işçi tarafında yaşadık ama malesef hakim bizim raporumuzu yemedi :)) dolayısıyla işe iade davasını kaybettik..

size tavsiyem uyanık olun..raporun doğru olmadığını ispatlamanız çok önemli ..

Ama istiyorsanız hemen fesih ihbarında bulunun.. İş kanunun 25. maddenin (d) bendine göre sözleşmesini feshedebilirsiniz. "İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi." işverenin haklı nedenlerle fesih sebebidir
 
Ynt: İşten Çıkış

bence ;

1. Sözleşme maddelerini tek tek inceleyin özellikle tek taraflı fesihte karşı tarafa ödenmek zorunda kalan tazminat bedeli varmı?
fesih şeklinin nasıl olması gerektiği?

2. İş Kanununda işverenin haklı sebeplerle fesih hakkı başlığı altındaki sizin durumunuza uygun düşen maddelerden birini kullanacaksınız ama dava açılırsa

a) bunu yazılı olarak ispatlamak size düşüyor.
b) tutanak tuttunuz diyelim tutanağa da imza atacak,mahkemede lehinize şahitlik edebilecek şahitleriniz varmı?
c) tuttuğunuz tutanak sebebiyle kişinin savunmasını yazılı olarak aldınız mı?
d) savunma yazmayı red ettiyse bunu yine şahitler huzurunda imza altına aldınız mı?

kolay gelsin
 
Üst