Turizm İşlt,Yemek Kdv.Oranı

Yemekte Kdv oranı için '2009/15200 sayılı BKK ile eklenen ibare, Yürürlük: 15/07/2009)(birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar.Yani işletmenin sınıfına göre kdv uygulaması getirilmişti.bu halen yürürlüktemi?Turizm belgesine sahip bir otele ait olan resotarntında yemekte kvd oranı kaç olarak uygulanmaktadır?Yemeke Kdv oranı genel olarak %8 midir?

Ynt: Turizm İşlt,Yemek Kdv.Oranı

Evet halen yürürlükte. Eğer otel 3 yıldız ve üzerinde ise oran %18, 1 veya 2 yıldızlı ise oran %8 olacak. Ancak otel 1 veya 2 yıldızlı olsa bile akollü içkilere isabet eden kısım için oran %18 olacak.

bahsettiğiniz b.k.k. gib'in sitesinden kaldırılmış. konuyla ilgili daha kapsamlı bir araştırma yaparsanız yararınıza olur.

atisalanli ' Alıntı:
bahsettiğiniz b.k.k. gib'in sitesinden kaldırılmış. konuyla ilgili daha kapsamlı bir araştırma yaparsanız yararınıza olur.

Merhaba ;

Sayın ATISALANLI ; GİB'in sitesinden kaldırıldığını nereden çıkardınız ?

Sn KARAKAYA'nın profiline bakıp mesajlarını incelemiş olsaydınız böyle bir konuyu atlamayacağını tahmin edebilirdiniz.Ben araştırdım ve de buldum . GİB'in sayfasında duruyor.

Daha kapsamlı bir araştırma yaparsanız yararınıza olur.

Valla şaşırdım hangisi doğru ben Turizm bolgesindeyim daha sınıfa göre kdv hesaplayan işletme görmedim o zaman tüm işletmeler incelenirse çok Kdv farkı çıkar.doğrusu nedir acaba?bence yıldızla alakası pek yok konseple ilgisi var herşey dahil veya değil konseptiyle sanırım? Benim sorduğum x oteli var sadece odalarını apart şeklinde yabancı tur aracılığı ile,otelde muhtelif yabancı kişiler kalıyor restorant birinci sınıf ama otelle bir ilgisi yok 3 şahıslar gelip restorantta oturup yemek yiyiorlar aynı zamanda otel müşterileride yemek yiyor yanlız ne yerlerse alakart şeklinde peşin parasını ödüyorlar vs....yani burda restorantın 1.sınıf olması KDV'yi %18 denmi ödemesini gerektirir... teşekkğrler saygılar...

Sayıjn Marco2000, lokantalar 1,2 ve 3.sınıf olur, otellerin ise 1,2,3,4,5 şeklinde yıldızları olur. Sizinki otel olduğu için yıldız sayısı önemli, kaç yıldızı var bu X otelinin bir bilsek keşke.

Ayrıca her şey dahil(all inclusive) sistemindeki kdv oranı uygulaması tamamen farklı bir konu olup, detaylı açıklamalar 107 Seri Nolu KDV Genel Tebliğinin 2'nci bölümünde yer almaktadır. Ne var ki daha önce de söylediğim gibi bu başka bir konu ve sizin sorduğunuz soru ile alakası yok.

dalga geçer gibi cevap veriyorsun dövseydin birde ayıp ya,bizde otellerin 1,2,3,4,5 şeklinde yıldızları olur biliyoruz kardeşim çok yardımcı oldun sağol