fonradar

Turizm Katkı Payı Beyannamesi

asiye780

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Ağu 2012
Mesajlar
139
Konum
istanbul
Bu yeni çıkan Turizm Katkı Payı beyannamesine tüm otel ve lokantalar dahil oluyor mu..Birde ekim toplam satışlarının içinden sadece lokanta ve otel gelirleri üzerinden mi binde 7,5 hesaplayacağız..
 
Bakanlıktan belgeli olan iş yerleri için geçerli oluyor. Beyanname kapsamına giren iş yerleri için dilekçe verdiniz mi ilk giriş için? Sistem üzerinden şuan standart bir dilekçe örneği bulunmuyor sanırım
 
interaktif vergi dairesine açılış dilekçesi eklendi bunun için.
benim sormak istediğim, anonim şirket mükellefimizin aktifinde otel var ve bu oteli başka bir şirkete kiraya verdi, acaba bu durumda katkı beyannamesi vermek gerekiyor mu ?
 
yani turizm belgesi olmayan oteller vermeyecek bu beyannameyi peki lokantalar verecekmi beyannameyi
 
Merhabalar,
Türsab belgesi olan fakat otelcilik hizmeti vermeyen firmamız var.Firmamız x bir firmanın konaklama ve yeme içme organizasyonlarını yapıyor.Yeni çıkan tebliğ kapsamında binde 7.5 kapsamına giriyormuyuz .

Teşekkürler
 
Merhabalar,
Türsab belgesi olan fakat otelcilik hizmeti vermeyen firmamız var.Firmamız x bir firmanın konaklama ve yeme içme organizasyonlarını yapıyor.Yeni çıkan tebliğ kapsamında binde 7.5 kapsamına giriyormuyuz .

Teşekkürler

Bunun ile ilgili bilgisi olan var mı? Bende de aynı şekilde bir firmam var.

Sağlık Turizmi işi yapacak, Türsab belgesi alacağız ancak, otel vs. hizmetimiz de yok, otelimizde olmayacak.
Bu beyannameyi vermemiz mi gerekiyor?
 
İyi akşamlar mükellefin turizm belgesi yok otel işletmesi (pansiyon gibi) şimdi bu durumda turizm beyannamesi katkı payı beyannamesini gönderme yükümlülüğümüz var mı acaba
 
Turizm katkı payı beyannamesini turizm işletme belgesi olan ve turizm işletme belgesi olmayıpta işletme ruhsatında veya yapı kullanma izin belgesinde otel olarak geçen işletmeler verecek.Otelin binasına dahil olan bütünlük sarfeden otelin düz giriş iç kısmından bağlantısı olan lokanta resturant,spa,kuaför gibi yerlerin işletilmesinden elde edilen hasılatta veya kiraya verilmesinde elde edilen gelir beyannameye dahil edilecek.Otelin içinden bağlantısı olmayıp sadece dışardan sokağa bakan kapısı olan turizm işletme belgesi olmayan lokanta,spa,kuaför gelirleri katkı payı beyannamesine dahil edilmeyecektir.
 

Benzer konular

Üst