Türmob Eğitimleri Ne Olacak?

Üyelik
27 Mar 2012
Mesajlar
30
Konum
Denizli
Türmob eğitimlerinin taslak yönetmelikle bir bağlantısı kurulmamış sanırım. Fakat odaların bu eğitimleri devam ettirdiğini biliyorum. Şuana kadar bu eğitime katılanlar boşuna mı katılmış olacaklar? Eğitimleri tamamlayanlara herhangi bir hak tanınacak mı?
 
Ynt: Türmob eğitimleri ne olacak?

TÜRMOB'un zorunlu eğitim düzenleme hakkı vardır. Bu nedenle eğitimler devam edecekse katılmak gerekiyor. Ayrıca şimdilik TÜRMOB eğitimleri kimseye hak tanımayacaktır. Ancak özellikle denetim eğitiminin faydalı olacağını düşünüyorum.

Eğitimler niye boşa gitsin? Yani her eğitimin mutlaka bir hak tanıması mı gerekiyor? Bu eğitimler bu kadar boş muydu, hiç birşey öğretmedi mi?

TÜRMOB'un eğitimlere katılım oranı sanırım %98 civarındaydı. Herkese hak tanınması ne işe yarar onu da anlamıyorum. Ayrıca 3 veya 10 günlük eğitimden hak talep etme hakkımızın da olduğunu sanmıyorum. Batıda yıllık 40 saat eğitim alma zorunluluğu var. Bu eğitimlerin tanıdığı tek hak ruhsatın kaybedilmemesi yani korunmasıdır. Ama biz 21 saat veya 60 saat eğitimle ruhsat bile talep edebiliyoruz.
 
Ynt: Türmob eğitimleri ne olacak?

size yürekten katılıyorum vedatd. her eğitimden bir çıkar beklenmesi veya hak aranması elbette doğru değil. ama sen de biliyorsun ki bu eğitimlere katılanların bir çoğu bir beklentiyle katıldılar. benim tanıdığım eğitimlere katılan herkes "e şimdi biz boşuna mı gittik eğitime!" diyorlar ve bu mantıktalar. lütfen konuya hemen tartışma konusuymuş gibi yaklaşmayınız, asıl amaç bilgi paylaşımı olmalı.
ps: şahsen ben eğitimlere katılmadım, dolayısıyla hak tanınmasını bekleyenlerden değilim, sadece konuyla ilgili bilgim olmadığı için sordum.
 
Ynt: Türmob eğitimleri ne olacak?

Eğitimin hiç zaman zararını görmeyiz. hazırlanan örnek dosyalar olsun, izlenilen araç ve dizayn olsun bence gayet profesyonel hazırlanmış dökümanlar idi. Özellikle eğitim sonunda video ders anlatımları ile bu setleri excel olarak vermeleri gayet yararlı oldu.

Konu hakkında çalışma fırsatı olmamış meslektaşların bir nebze işin içine girme fırsatı olmuştur. Ancak belirtildiği gibi alınan eğitimle ayrıcalık beklemek abeste iştigal olacaktır.

Saygılarımla;
 
Ynt: Türmob eğitimleri ne olacak?

bu eğitimler olduğu zaman katılmadım hiç bir işe yaramayacağını biliyordum ama açıkcası eğitim eğitimdir
deyip gitmek isterdim ama o ara yurtdışına çıkıp duruyordum o yüzden kısmet olmadı,etrafımdaki herkes
katılsana,denetçi olcaz denetçilik belgesi vercekler gibi yaklaşımları vardı,o zamanda söylemiştim
zavallı odanın çırpınışları demiştim,şimdide eğitim vermeye devam edeceğiz diye birilerine inat yazmışlar,yazık diyorum ey ismmo seni takan yok anla artık,ilkokul mezunlarını denetçi yapamayacaksın.

birde bizde moda oldu eğitim var ,eğitim aldık ne oldu ne işe yarayacak bu eğitim,hemen beklenti

kendini geliştiriyorsun işte bu oldu dünyada en önemli konu gelişim ama işte laf laf laf,
vallaha meslekten soğudum,heleki şu ismmo nın eğitim yazısını görünce,benim babam senin
babanı döver misali...
 
Ynt: Türmob eğitimleri ne olacak?

Kgk' nın taslağından son hiç bir hükmünün kalmadığı kesinleşen türmob eğitimlerine dün gittim.Eğitimden çok, neler oluyor, neler bitiyor bunu görebilmek adına, denetime genel bir kuş bakışı atmak için.Bize verseler bile yapılabilirmi, yapabilir miyiz vs...
Meslektaşlarınızın fikirlerini öğreniyorsunuz, bu işin neresindesiniz vs..

Kısacası, gitmekte fayda var!Zarar yok!
 

Benzer konular

Üst