merhabalar iş yerinde işçiye geçerli bir sebepten tutulan tutanak kaç gün içinde işçiye savunma yazmak için bildirilir geçerliliğini kaç gün sonra kaybeder bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim .
Evet bu sürenin dikkate alınması isabetli olacaktır.Hak düşürücü süre 6 gündür
İşcinin raPorlu olduğunu işverene bildirmesi olumlu ancak sözkonusu raporun(sonradan da olsa) ibrazı gerekir(ki ibraz edecektir)bu nedenle şimdilik işverence yapılması gereken bir durum yok.arkadaşlar çok acil bir cevaba ihtiyacım var mükellefim işçi için sabah işe gelmediğine dair tutanak tutturdu işçi bugün raporu olduğunu bildirdi ne yapmamız gerek?tutanak geçersiz mi sayılır??
Evet bu sürenin dikkate alınması isabetli olacaktır.
İşcinin raPorlu olduğunu işverene bildirmesi olumlu ancak sözkonusu raporun(sonradan da olsa) ibrazı gerekir(ki ibraz edecektir)bu nedenle şimdilik işverence yapılması gereken bir durum yok.
(İşveren işcininin bu devamsızlığını zaten araştıracak idi,bu iş/işlem yazıya dökülmeden, işci devamsızlığına ilişkin özürünü bildirip bunu da belgelendirerek işverene ibraz edebiliyorsa, o tutanağın bir anlamı olmaz/kalmaz,sadece ileriye dönük işci hakkında böylesi bir işlemin yapılmış ve sonuçlandırılmış olduğu anlaşılır ve bu durum işci veya işveren lehine yahut aleyhine sonuç doğurmaz)
Her halukarda en fazla 1 yıl geçtiğinde artık o tutanağa istinaden bir işlem yapılamaz.