Uçak Bileti Komisyonunda KDV Oranı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeyder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın ugurcadir, bilet müşteri adına kesiliyor. Müşteri bize nakit ödeme yaptığından biz müşteri adına kendi şirket kartımızı kullanarak havayolu şirketinden bileti alıyoruz. Arada kalan komisyonumuzu zaten müşteriden peşin almış oluyoruz. Bu işlem için daha önce yapılan kayıt;
100 .............66tl
300............................ 50 tl
600..x havayolu şti.kom. ...16 tl

olarak yapılmış. Ben çok doğru bulmadığım için paylaşmak istedim. Teşekkürler..

Sayın ugurcadir, bilet müşteri adına kesiliyor. Müşteri bize nakit ödeme yaptığından biz müşteri adına kendi şirket kartımızı kullanarak havayolu şirketinden bileti alıyoruz. Arada kalan komisyonumuzu zaten müşteriden peşin almış oluyoruz. Bu işlem için daha önce yapılan kayıt;
100 .............66tl
300............................ 50 tl
600..x havayolu şti.kom. ...16 tl

olarak yapılmış. Ben çok doğru bulmadığım için paylaşmak istedim. Teşekkürler..

Sayın zeyder, Sıkıntının temel kaynağı şu, Siz müşteriye Hava yolu şirketinin değilde kendi faturanızı kesiyorsunuz. İnternet üzerinde Alınan Faturada müşterinin adına olduğundan dolayı. Müşteriye 1 işlem için 2 fatura kesilmiş oluyor.

Sayın ugurcadir, biz müşterimize havayolu şirketinin biletini kesiyoruz. Sadece aracı konumundayız ve bu aracılıktan dolayı da komisyon alıyoruz. Örneğin müşteri kendi kredi kartıyla biletini alıyorsa, kredi kartı ekstresinde 50tl havayolu şti. 16 tl de bizim şirketin adına ödeme yaptığını görüyor. Farkındayım konu gerçekten oldukça karışık. Belki bu bilgi biraz ışık tutar. Teşekkürler

Sayın zeyder o zaman önceki verdiğim kayıtlar doğru olmuyor. Eğer kestiğiniz fatura havayolu şirketinin ise Peki kendi komisyonuzu havayolu şirketinin faturasındamı belirtiyorsunuz. Eğer havayolu şirketinin faturasında mı belirtiyorsanız. Hizmet bedelini havayolu şirketine fatura ediyormusunuz?

Sayın ugurcadir komisyonu kimseye fatura etmiyoruz. Bu güne kadar bu tutarlar kdv beyannamesinde özel matrah şekline tabi işlemlerde matraha dahil olmayan bedel sütununda gösterilmiş. Doğruluğundan emin olmadığım için danışmak istedim.