Ücret Bordrosu Kesintileri

Üyelik
18 Tem 2005
Mesajlar
50
1981 mayıs ayından 1990 aralık ayına kadar ücret bordrosu düzenlemem gerekiyor. bordlardaki kesintileri bulamadım bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
 
Bakın VUK kanunun da tahsil zamanaşımı 10 tahakkuk zamanaşımı 5 yıldır. TTK en uzun zaman aşımı 10 yıldır. Sizin örneğinizde ise nerseyse 20 yıldan söz ediyoruz. Mahkemeye böyle bir delil sunulamaz zaten abes olur.
 
bence mahkeme bu delillerde zaman aşımı süresini dkkate almayacaktır bu belgeler delil olarak kullanılacağı ve isbat-i evrat olcagı için bence mahkemeye sunulması abes olmaz. zaten zamanaşımı süresini lehtar olarak lehine kullanmak mantıklıdır...

zamanaşımı süresini hiç dikkate almadan işlem yapılabilir..

iyi çalışmalar
 
Ben defterlerimi 10 sene sakladım ve attım. Delil olarak benden istenen bordroları da oturdum istediğim gibi yaptım mahkemeye sundum.
Karşı taraf ne der sizce? bu düpedüz abesle iştigaldir. Ben size istediğiniz zaman ait istediğiniz bordroyu hazırlarım . Yasal defterime yazmadıktan sonra ne ifade eder.
 
peki neden istediğin gibi düzenledin mahkemeye sundun senin geçmişte ssk ya ödenen pirimin ssk dan aldığın gün dökümüyle nasıl örtüşmesini bekliyorsun. gün dökümündeki bürüy ücretin üzerinde yapacağın geçmisa yönelik bordroda herhangi bir sakınca olmaz .. ve arkadasımda zaten burada geçmişe yönelik pirim oranları hakkında bilgi almak istiyorki gerçege uygunluk göstersin...
 
Bu konu ssk prim hizmet tespit davası olduğunu tahmin ediyorum. İşçi dava açmış herhalde primlerim yatmadı diye. SSK ya verilen 4 aylıklar ve bildirgelerde varsa zaten mahkeme kabul ediyor. Yoksa olmayan birşeyi nasıl ispat edeceksiniz. Defterinizde yok veya varsa da kayıt yapmadınız. Zaten yapsa idiniz ssk bildirimi yapardınız bu davaya gerek kalmazdı.
 
bu soruyu soran arkadaşım sorurusunu net sorsun lütfen..
 

Benzer konular

Üst