personel maaş programı

Ücretin Düşürülmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kavazlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavazlı

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar merhaba
İşyerinde çalışan işçimizin ücretini resimi bordroda x rakkam gösterirken bir yanlışlık sonucu x rakkamdan daha düşük göstermişiz 4 ay kadar yaptırımı nedir acaba.. ???

Ynt: ücretin düşürülmesi

ücretin düşürülmesinin genel bir yaptırımı yoktur. sadece işçi açısından haklı fesih sebebidir ve istifa ederek kıdem tazminatına hak kazanır.

diğer taraftan işçi durumu bilir de şikayetçi olursa ek bildirge vermek zorunda kalırsınız ve ilgili aylara idari para cezası doğar.

bu nedenle mümkünse maaş düşüklüğünü teklif eden ve işçi tarafından onaylandığını gösteren bir yazı alın elinden. ileride bu durumu kullanabilir.

Ynt: Ücretin Düşürülmesi

Birşeyi atlamayın. İşçinin sizin durumunuzda 7 gün içinde itiraz etmediği için hiç bir fesih hakkı yoktur.
Ancak işçi ile görüşerek sonraki aylarda telafi edin de haksızlık olmasın.

sayın nguroy,

sanırım itiraz süresi 6 gün olmalı.

saygılar

kalyon ' Alıntı:
sayın nguroy,

sanırım itiraz süresi 6 gün olmalı.

saygılar

Ok sorun değil 6 gün daha güvenli.

Önemli olan fiili durum gerçekleştikten sonra bu durumu kabul edip etmemektedir.

sn nguroy,

6 gün kanundan gelen bir süre. yoksa 7 gün az güvenli 6 gün çok güvenli anlamında yazmadım.
forumu okuyan arkadaşlar yanlış bilgilendirilmesin diye yazdım. 7.gün hak düşürücü gündür.

bu sürede iş kanununun 22.maddesinde belirtilmektedir.

saygılarımla

Hak düşürücü sürenin 7 gün olduğu açık zaten kanunda da belirtilmiş. Benim güvenli demekte amacaım. Sürenin ne zaman başlayıp ne zaman biteceği konusunda risk almamaktır.
Forumda yanlış bilgi elbet verilmemelidir.

merhaba arkadaşlar
bordro da gösterilen düşük ücretin önceki dönemlere göre azalması ssk ya verieln bildirge de sorun yaratmaz mı
neden düşük gösterildi diye
Yüksek gösterilse sorun olmaz ama düşük gösterilmesi ssk açısından bir sorun yaratmazmı Bunun nedenini ssk bildirilen kişinin el yazısı ile o ayın son gününe kadar