fonradar

Ücretsiz İzin Nasıl Verilecek?

Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
71
Bir dershane müşterimizde sigortalı çalışan öğretmenler bu dönemde çalışmamaktadır. Çalışılmayan dönemde ücertsiz izin göstermek istiyoruz fakat nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. yada ne gibi formlar doldurmam gerektiğini, bildirgeyi nasıl vermem gerekiyor? fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kolay gelsin.

Saygılarımla,
 
merhaba

önce sigortalı eksik gün formunu doldurmalısın.(ek8) bu formu bağlı bulunduğun ssk ya vereceksin. sonra bordroda eksik günü göstereceksin ve eksik gün nedenide yazmalısın. zaten bildirgeyide bordroya göre hazırladığın için eksi gün belirtmiş olacaksın...

iyi çok iyi çalısmalar.
 
mehmet

eksik gün bildirimi dolduracağım ama hiçbir gün çalışmamış görünecek bunun bordrosunu hazırlarım ama sigorta benden ücretsiz izin ile ilgili bir evrak istemeyecekmi yada neyi isteyecek.

sanada iyi çalışmalar
 
işveren ; işciden yada ögretmenlerden yazılı olarak atıyorum şu tarihler arsınada üceretsiz izine ayrılmak istediğini belirten bir yazılı imzalı belge alıp bunu ek8 formu ile ssk ya vermeli diye düşünüyorum..

yalnız burada ögretmen için aslen ücretsiz izin değilde ücretli izin vermesi gerekiyor... ama pirim ödememek için bu yola basvurduğu süphesiz..

umarım aydınlatabilmişimdir....
 
Ücretsiz izin ancak çalışaşın açık rızası ve işverenin kabulu ile verilebilir.
Çalışmadığı dönem için herhangi bir ücret tahakkuku olmayacağı için ssk pirim bildirimi de olmayacaktır. Fakat çıkış da bildirilmeyecek. Tekrar ücret almaya başladığı zaman ssk devam edecek.
Aslında mevzuat bu konuda pek net değil ama uygulama böyle.
 

Benzer konular

Üst