fonradar

Ücretsiz İzinde Olan Personel Giyecek Yardımı Alabilir mi?

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,569
Konum
İSTANBUL
Ücretsiz izinde olan personel giyecek yardımı alabilir mi?



* Devlet memuru olarak çalışmaktayım. Ücretsiz izindeyim. Giyecek yardımından yararlanmam mümkün mü? Aylıksız izinde olmak bir dezavantaj mı? Teşekkür ediyorum. M.O./İstanbul
Sevgili okurum. Kimlerin giyecek yardımından yararlanacağı ve ne zaman verileceği hususları Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği'nde düzenlenmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede, aylıksız izin aldığınız dönemde göreve başlayacağınız tarih dikkate alınarak giyim eşyasının verildiği tarih ile o eşya için tespit edilen kullanma süresi arasında kalan zaman diliminin karşılaştırılması yapılarak size giyim eşyası verilebileceğini düşünmekteyim.

* Değerli hocam devlet memuruyum. Anadolu lisesinde okurken tasdikname ile okuldan ayrıldım ve normal süresi 3 yıl olan liseyi bitirdim. Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan bir kademe ilerlemesinden yararlanmam mümkün mü. Bu konuda bilgi araştırdım bulamadım. Ne olur yardım edin. G.Y./Ankara
Sevgili okurum, Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinin (A) bendinin 6/b bendinde yer alan "Ortaokul ve dengi lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir" hükmü çerçevesinde eğitime başlanılan ve bitirilen okulun öğrenim süresinin normal öğrenim süresinden fazla olması halinde başarılı geçirilen her öğrenim yılı için bir kademe verilmesi gerekmektedir.

Yararlanmanız mümkün değil
Ancak anladığım kadarıyla sizin bitirdiğiniz lise normal öğrenim süresinden fazla olan bir lise değil. Bu itibarla bir kademeden yararlanmanız mümkün değil.

Sizin işyerinizde sorun nasıl çözülüyor
Ankara'dan Macit İnanlı işyerindeki sorun çözme mekanizmasını özetleyen bir şema göndermiş. Kendisine teşekkür ediyor ve işyerinizdeki sorunların nasıl çözümlendiği konusunda bir fikir vermesi açısından bu şemayı siz okuyucularımın değerlendirmesine sunuyorum.



Erdal aydın
 
Üst