Tevfik Akgül ' Alıntı:Ben olsam 740 hesap altında detaylandırırım.
İrem35 ' Alıntı:cevher işlenecek makineye kadar, eğer araç gider yapıyorsa (benzin, mazot vs.); makineye gidene kadar aracın yaptığı gider 730 nolu hesaba, ( her nekadar üretim ile alakalı olsada bu endirekt giderdir)
aynı araç, işlenmiş cevheri; satın alan firmaya taşıyorsa bu taşıma giderinide 760 nolu hesapta izleyebilirsiniz.
İrem35 ' Alıntı:Bakım giderleri, lastik değişimi.. hangi işin muhteviyatı içinde oluyorsa o yapılan giderleri dağıtım yapın.. Yani cevher taşıma sırasında oluşan bir giderse, lastik değişimi, bakım-onarım 730 a kaydedin.. ( Üretim bazlı bir gider ama endirekt gider olduğu için)
Ama satın alan firmaya nakliye sırasında taşıma gideri kapsamında yapılan bir lastik değişimi, bakım-onarım maliyeti varsa bunu 760 nolu hesapta takip edin. (Satış ile alakalı yapılan bir gider olduğu için)
emansur ' Alıntı:bu araç olmasa üretim yapılabilirmi bence yapılamaz tabi ki 730 Genel Üretim Giderleri
emansur ' Alıntı:sanırım anlatamadım
üretim için kullanılan araç gereç insan gücü her ne ise (bu araç gereçsiz üretim yapılamayacağına göre) üretimle ilgili gider hesabı kullanılır...
İrem35 ' Alıntı:o halde hepsini 730 a gönderin. Ben biran maden üretim işletmesinin muhasebe servisinde olduğunuzu düşündüm. Bürodaysanız zaten bu verilere ulaşmanız mümkün değil. Aslında olması gereken durum, dediğim şekilde gelişmeli. Ne yazıkki büro ortamı farklıdır. Yapacak bişeyiniz yok
kolay gelsin.