uyumsoft

? üzerinden ücret bordrosu hesaplaması hk.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
karışık bir durum sözkonusu, şöyle ki; bir proje kapsamında çalışan bir şoförün aylık maaşı 500 eur. Bu kişi için ödenecek vergi (agi dikkate alınacak), sgk primi (5510 dan doğan indirim dikkate alınacak), net ücret bu miktara dahil. Bu durumda nasıl bir bordro düzenlenebilir, yardımcı olabilir misiniz?

Ynt: Ücret Hesaplama

uygulama nasıl yapılıyor bilmem ama benim karşıma böyle bir sorun çıksa ilk aklıma gelenler aşağıdaki gibi olurdu.
500 euroyu brütleştirerek brüt euroyu bulun onun üzerinden olması gereken kesintileri euro cinsinden hesaplayın. ödemeniz gerekeni rakamı euro olarak ödeyin.

ücret bordrosu hazırlarkende ay sonun daki T.c.m.b. alış kuru ile ilgili euro tutarlarını Tl ye çevirin.
personele ücreti ödediğiniz tarihteki tutar ile tahakkuk ettiğiniz tarihteki tutar arasında kur farkı oluşacaktır. onuda değerlemeye tabi tutarak ilgili hesaplara atarak sıfırlayabilirsiniz.

Ynt: ? üzerinden ücret bordrosu hesaplaması hk.?

Euro Bordro bizde de var , Sözleşmesinde net tutarları sabitledik ona göre 500 euro sözleşmede kac tl ise ona göre brütlüyoruz

ya bunlarda sabitleme sözkonusu değil. ücret bordrosu ayın son günü hazırlanıyor ve o günün merkez bankası döviz kuru esas alınıyor, yani bu durumda kişiye verilen net ücret sgk ve vergi ödemesi farklı tarihlerde olduğu için problem oluyor ve arada bir miktar oynuyor mutlaka. ama asıl zor olanı 500 eur karşılığını brüte yazdığımızda diğer ödeneceklerle beraber hesaplayınca maliyet farklı rakam çıkıyor.

O zaman bence 500 euroyu baştan tl ye çevirin ona göre hesaplayın. Her ay farklı farklı rakamlar olacak ama zaten anlaşan euro anlaşmış ise yapacak birşey yok

eur u aturyorum kasım bordrosunu yaparken 30/11/2010 tarihi itibari ile tl. ye çeviriyorum, sorun şu ki; ben bu 500 eur un karşılığını esas alıp,herşeyi hesaba katarak nasıl maliyeti bulacağım... yani maliyeti nasıl 500 eur karşılığı olarak yapacağım, bir yolu var mı yoksa deneme yanılma yoluyla mı yapacağım?

Niye bu kadar zor olsun. Bordro zamanı euroyu tl ye çevirin bordroya ekleyin olsun bitsin. Önemli olan ödeme değil tahakkukdur.
Aylık maaşını euro üzerinden ay sonları itibarıyla tl ye çevirip bordroya ekleyin.