Vardiyalı Çalışmalarda Haftalık İzin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mamicey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anladım sanırım demek istediğinizi,
siz uykuyla geçen zamanın tatilden sayılmaması gerektiğini düşünüyorsunuz, iş çıkışı dinlenmek için zaman + 1 gün tatil olmalı diyorsunuz
ne güzel olurdu gerçekten :)

İzninizle kısa bir fıkra anlatmak isterim; ( bu arada ben de sıradan SGk lı bir işçiyim )
fabrikanın birinde sendika temsilcisi işçilerle toplantıda konuşuyor, yeni imzalanan toplu sözleşme ile kazanılanlar hakkında;
- arkadaşlar ücretlere %50 zam aldık,
topluluktan deli bir alkış,
-bundan sonra günde sadece 4 saat çalışacağız,
topluluktan daha çılgın bir alkış,
- bundan sonra haftada bir gün, o da sadece çarşamba günleri öğleden sonra çalışacağız,
topluluk çıldırmıştır alkıştan ıslıktan mutluluktan,
neyse gürültü kesilir, temsilci tam konuşacakken arka sıralardan bir ses yükselir:

- HER ÇARŞAMBA MIII?

Son düzenleme:
Tabii p.tesi 7-3 salı 7-3 çarş. 3-11 pers. 3-11 cuma 11-7 c.tesi 11-7 pazar izin p.tesi 7-15 şeklinde oluyor genellikle tabi izinler genelde h. İçine deng geliyor ben örnekleme olsun diye bu şekilde yazdım. Burada gösterdiğim örnekte kendime ait 1 günüm hiç yok benim belirtmek istediğim bu pazar izin gözüküyor ama onunda çoğunu uyuyarak geçiriyorsun ve kalktiğinda sersem gibisin ertesinde sabah işe gidiyorsun
:):):)
Haksızlık yapılan bir durum yok yasal düzenlemeye göre.
Benim de aynı, hafta içi 8:30-17:30 ve c.tesi 08:30-14:30 çalışarak 45 saat doluyor,pazar hafta tatilim ama o gün de uyuyarak geçiyor :)

SGK çalıştığınız günlerin primlerinin kendisine ödenip ödenmediğiyle ilgilenir,

SN.mamicey lütfen mübarek günde beni üzme:)haksızlık vs.yok canım :)
Salt mantık geliştirmeyelim,eğer ilgisi itibariyle geliştireceksek bu iş kanunu çerçevesinde olmalıdır,dolayısıyle sonuç yukarıdaki bilgilerin tekrarı olur

Alo 170 aranabilir

iyi akşamlar

Sevgili şeref seni üzmeyi tabiki istemem fakat burada haksizlik var olduğunu hala iddaa ediyorum abi bu şekilde olmaz bu ne izinsiz çalişmamı olur.

Sn.mamicey,
yukarıda verdiğiniz çalışma günleriniz örneğinde pazar izin demiştiniz, 1 gün izinli görünüyorum ama o gün de uyumakla geçiyor diyorsunuz ya hani, işte o uyumakla geçen gün hafta tatili, yani izin, yani ogün ister uyursunuz, ister bekleyen işlerinizi halledersiniz, ister uzaya çıkarsınız.
Sizin hafta tatilinizde uyumayı tercih etmeniz var olan hafta tatilinizi yok kabul edip uyku, günü+1gün izin olmalı :) yoksa haksızlık oluyor dedirtmez hiç kimse / kanuna.
Haftalık 45 saatin gün içi 9 saat çalışmayla tamamlanıp c.tesi-pazar günü çalışılmayan bir işyeri sizin için biçilmiş kaftan olur,
anlayacağınız, ya böyle devam ,
yada başka bir iş bulmak bu sıkıntınızı aşmanızın tek yolu.

Haksızlık varda oda işveren açısından. İki güne bir vardiya değiştirerek fazladan izin kullandırıp ücret ödüyor.:D İstese haftada bir vardiya değişimi uygulatabilir.

slm

:):):)
Haksızlık yapılan bir durum yok yasal düzenlemeye göre.
Benim de aynı, hafta içi 8:30-17:30 ve c.tesi 08:30-14:30 çalışarak 45 saat doluyor,pazar hafta tatilim ama o gün de uyuyarak geçiyor :)

sy keremcem bey anladığım kadarıyla c.tsi yarım gün çalışıyorsunuz peki puantajda bu c.tsi tam gün çalışmış olarak hafta tatili de sadece pazar mı gösteriliyor.

sn keremcem by hafta tatili puantajda iki gün gösterilebilir mi bn şahsen c.tsi tam gösterilmesi yanlış diye düşünüyorum.

İşyeri hafta ta 2 gün tatil olabilir ancak Hafta tatili 1 gündür.
puantajda ayırt etmek için,
-cumartesi günlerine T( tatil)
-pazar günlrinede H T( H.tatili)
demeniz yeterli.
Cumartesi için bunun adına sn.Keremcemin dediği gibi akdi izin veya akdi tatil yada çalışılmayan tatil günü de denilebilir,farketmez.
İş kanununda açıkça akdi izin,akdi tatil kavramı düzenlenmemiştir.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba;
7 gün 12 saat çalışıp haftalık olarak hakettiğim izin günü kanunen kaç gün olur?