Varlık Barışı ile ilgili bir durum

Üyelik
17 Ara 2009
Mesajlar
1
Biz bir limited şirket için varlık barışından faydalanmak istemiştik.Süre uzatımından önce yani 09/2009 döneminde bankaya 100.000 tl yatırdık.Sonra süre uzatımı söz konusu olunca beyannameyi erteledik.Varlık barışından faydalanma süremiz bu ay sonu bitiyor.Biz şimdi 12/2009 dönemine ait beyanname verirsek Eylül ayında bankaya yatırdığımız para geçerli olur mu yoksa bu ay tekrar para yatırmamız mı gerekir.Yani kısaca ifade etmek gerekirse paranın bankaya yatırıldığı dönemle beyanname dönemi aynı mı olması lazım?Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Varlık Barışı ile ilgili bir durum

Öncelikle para yatırırken dekont açıklamasına 5811 sayılı varlık barışı kanunu için yatırılıyor şeklinde bir ibare düşmüş olmanız gerekiyordu.Bunu düşmüş iseniz önceki aylarda, hatta süre uzatımından önce olmasının çok önemli olmadığını düşünüyorum.Aralık ayında yaparak vergi ödeme son gününün 31.Ocak olmasını istemiş, bundan faydalanmayı düşünmüz olabileceğini anlayacaktır idare.
 
Ynt: Varlık Barışı ile ilgili bir durum

Ben muhasebesine baktığım ltd. şirketi varlık barışından dolayı bankaya para yatırdı ama ben beyannamesini vermeyi unuttum. şimdi neyapmam gerekli
 
Ynt: Varlık Barışı ile ilgili bir durum

süresi içinde bankaya para yatmışsa (dekont açıklamasında varlık barışıyla ilgili bir not varsa) diğer beyannameler gibi "kanuni süresinden sonra" seçeneği ile gönderilebileceğini düşünüyorum. bence maliye ile görüşün.
 
Üst