Varlık Barışı

Üyelik
11 Eyl 2008
Mesajlar
37
Merhaba

Varlık barışı kapsamında bir miktar parayı yurtiçi olarak bankaya yatırdık ve internet üzerinden beyannamesini verdik ekim 2009 olarak, şu anda tekrar bir miktar daha yatırdık ve onuda bildirimini yapmak istiyoruz fakat sistem ekim ayı içi daha önceden bildirim yapıp tahakkuk kestirdiğimiz için 2.tahakkukun kesilmesine izin vermiyor bunun için ne yapabiliriz. özel onay seçöip düzeltme mi yapmamız gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.
 
Ynt: varlık barışı

Evet aynen öyle özel onaydan düzeltmeyi seçiyorsunuz.Beyannamede paranın toplamını göreceksiniz ama tahakkukta farkın %5 ini çıkaracak.Saygılar.
 
Ynt: varlık barışı

2.beyanı diğer düzeltmelerde olduğu gibi 1.ve 2.yatırılan para toplamı kadar beyanname düzenleyip bunu özel onayla işaretleip düzeltme şeklinde gönderiyoruz. ilk gönderdiğimiz beyanname kalıyor 2. beyannamenin tahakkuku aradaki fark kadar çıkıyor değilmi. yanlışlık olmasın diye tekrar sormak istedim.
 
Ynt: varlık barışı

Evet toplamı kadar giriyorsunuz.İlk beyanı hiç vermemiş gibi olması gerektiği şekliyle yazacaksınız.Size farkının tahakkukunu çıkaracak.
 

Benzer konular

Üst