Vatandaş Olarak Yardım İstiyorum

merhaba . 2016 yılı 5 ayda bir firmaya malzeme ( kum ) + nakliye faturası kestim. bu faturaya karşı , fatura kestiğim firma , benim firma için bir çek verdi ve ben bu çeki tahsil ettim. 4 ay sonra ,alıcı firma bu faturayı işleme koymadığını ve iptal edeceğini bildirdi.
ben , maliyeye daha önce bildirimde bulundum. Bs formu mevcuttur. Bu durumda kanuni süreç nedir ? KDV matrah indiriminden dolayı karşı taraf incelemeye alınacak ama benim firmanın durumu ne olacak ?
teşekkürler yardımınız için.

Sayın mehmetkara21,

Kestiğiniz faturayı karşı firmanın işleme alması yönünde görüşmeli, karşılığında iade ft. talep etmelisiniz. Hem ödemesini de almışsınız buna itiraz etmemeli.

Diğer türlü kestiğiniz ft. iptali söz konusu olur ise, inceleme konusu olabilecektir.

Eğer bu gerçek bir işlem ise yani gerçekten mal satışı olmuş, alıcının istediği yere teslim edilmiş, nakliye evraklarıda mevcut ise faturasını kesip kayıtlarına aldıysan ve parasını da tahsil ettiysen. Alıcı da faturanın içerine 8 gün içerisinde itiraz etmemişse bırak o düşünsün

Benim anlamadığım durum siz her ay ba-bs forumları için mutabakat yapıp kaşeli imzalı çıktıları aylık klasör dosyanıza koymuyormusunuz işinizi neden sağlam yapmıyorsunuz hiç telefonda mutabakat olur mu, muhasebe işi titizdir çok dikkatli olmayı gerektirir belgeler konuşur çeneler değil ve ben eminim ki irsaliyeler nakliyecilerin plakası imzası teslim alan teslim eden kabul eden vesaire vesaire her alanda boşluk eksiklik vardır her zaman işinizi çok çok sıkı takip etmenizi her önlemi almanızı belge kayıt arşiv mutabakat işlemlerine büyük önem vermenizi ve şirketin her an denetlenecek duruma hazır olmasını önemle bilgilerinize sunar her zaman çalıştığınız firmanın işlerini eksiksiz hatasız yapmanız ve karşı tarafın hatalarına hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

Benim anlamadığım durum siz her ay ba-bs forumları için mutabakat yapıp kaşeli imzalı çıktıları aylık klasör dosyanıza koymuyormusunuz ...
Maliye yönünden bu tip yazıların hiçbir faydası bulunmamaktadır. Siz istediğiniz kadar "elimde kaşeli/imzalı yazı var." deyin hatalı bildirimden doğacak cezadan sizi kurtarmaz.

O zaman biz boşa mutabakat yapıyoruz artık bende tüm elemanlarımı ona göre yönlendireceğim hiç boşuna hesap mutabakatları yapmakla boş yere vakit ziyan etmesinler bu yararlı bilgi için teşekkürler

O zaman biz boşa mutabakat yapıyoruz artık bende tüm elemanlarımı ona göre yönlendireceğim hiç boşuna hesap mutabakatları yapmakla boş yere vakit ziyan etmesinler bu yararlı bilgi için teşekkürler

Ben şöyle bir bilgi vereyim;

Her 3 ayda bir mutabakat yaptığımız ve mutabık kaldığımıza dair mutabakat dökümlerini elden imzalattığımız (ıslak imza + kaşe) firma bir süre sonra nezdimizdeki borcuna itiraz etti.
Konu yargıya taşındı.
Yargılama sürecinde mutabakat mektuplarının zerre faydası olmadı. Hakim dosyayı direkt bilirkişiye sevketti. Bilirkişi şirkete geldi ve direkt defter kayıtlarını ve bu kayıtlara konu evrakları kontrol etti.