fonradar

Veraseten Hisse Dağılımı

stajer611

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Ağu 2012
Mesajlar
261
Konum
ANKARA
Merhaba
Bir Ltd. şirkette 3 pay ve 1.500,00 tl değerinde hissesi olan ortak vefat ettiğinde, mirascılık belgesine göre 1 eşi ve 3 çocuğu olan ortağın her biri 1 pay olmak üzere 4 hissedarı bulunmaktadır.

Şirketteki 3 pay ve 1500,00 tl değerindeki hissesi nasıl dağılım yapılması gerekir. Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.
 
Sayın stajer611,

Soru sorma şekli de önemli bir konudur aslında. Rahmetlinin medeni durumu "mirascılık belgesine göre 1 eşi ve 3 çocuğu olan" böyle öğrenilmemiştir herhalde. Veraset beyannamesine yazacağınız dağılım şekli, eş ve çocukların medeni yasaya göre varolan hakları gözönüne alınarak, dağıtılacaktır.
 
Evet haklısınız. Vefat eden ortak Erkek. 3 çocuk yaşları 18 yaşından küçük. Bu nedenle mahkemeden Anne için kayyum talep edildi. Kararı genel olarak hazırladık, kayyum talep evraklarını bekliyoruz.

Bu durumda alınan kararın altında ki şirket ortakları imza kısmına Çocukların isimleri açılıp anne kayyum olarak mı imza atması gerekir? Karardaki toplantıya katılanlara çocukların isimleri yazılması gerekir mi. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst