Verasette, Vadesi Gelmemiş Yapılandırma Taksitleri Talep Edilebilir mi?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Mar 2010
Mesajlar
849
Konum
Türkiye
Arkadaşlar merhaba, bi kişinin annesi veya babası vefa ediyor. Mirasçılarından birininde yapılandırması var taksitleri gününde ödüyor. Fakat vergi dairesinden demişlerki; alacağın mirastan ilk önce yapılandırma taksitleri ödenir. Sonra kalanını alırsınız demişler. Böyle birşey mümkünmü?
 
Takstiler de aksama yok, takibat yok. Hukuki dayanak olarak bir kanun maddesi yazma şanısınız varmı?
 
Hukuki dayanak olarak benim değil, vergi dairesinin bir madde yazması gerekiyor. Önce onlar yasal dayanaklarını açıklamalılar.
 
Yapılandırma borcu vefat edene ait ise isteyebilirler. Ama yapılandırma ile ilgili kanunun maddelerine bakmak lazım. Ölüm hali yapılandırmayı bozar mı bozmaz mı? Eğer borç vefat edene ait değilde size ait ise sizden isteyemezler. Sizin sorunuzdan anladığım kadarı ile borç vefat edene değil, mirasçılarından birine ait. Bu durumda isteyemezler.
 
Maalesef memur buradada kolaycılığa kaçıyor.İşlem yapılmayan kalan mallar borcu karşılayacak kadar varsa isteyemez.
Bizdede vefat eden bir babanın emlak çocuklarının su borçları nedeni ile belediye veraset için gerekli olan emlak değerleri bildirir belgeyi vermedi çocukların su borçlarını ödeyecek durumu yok veraset ve intikal vergisi beyannamasini veremediler.
Tamamen görevi kötüye kullanma hali ama uğraşıp ders verecek dava açacak bir cesur vatasndaş lazım.Kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst