fonradar

Vergi Beyannamelerinin Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerc

Ynt: Vergi Beyannamelerinin Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerc

Herkese selamlar;
Benim bu konu ile ilgili merak etiğim iki nokta var yardımcı olursanız sevinirim.
1)2006 yılı için aktif toplamı 3.551.000-YTL yi veya net satışlar toplamı 7.102.000-YTL yi aşanlar YMM lere Tam tasdik yapmak mecburiyetindemidirler.
"Bir önceki yıl aktif veya net satışlar toplamı yukarıda belirtilen hadleri aşan mükellefler ise, beyannamelerini 3568 sayılı Kanun Uygulama Genel Tebliğinin "Tam Tasdik" bölümünde yer verilen düzenlemelere göre yeminli mali müşavirlere tasdik ettireceklerdir. Bu hadlerden birisinin aşılması, beyannamelerin yeminli mali müşavirlerce tasdik edilmesi için yeterli olacaktır. Aktif toplamı ve net satışlar toplamı belirlenen haddi aşan mükellefler diledikleri takdirde, yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri ile eklerini 3568 sayılı Kanun Uygulama Genel Tebliğinin "Tam Tasdik" hükümleri çerçevesinde yeminli mali müşavirlere tasdik ettirebileceklerdir."
burada isteğe bağlı bir durummu sözkonusudur.Eğer öyle ise YMM ye tasdikletmezsek aşağıda belirtilen durum bizim içinde geçerli olurmu?

"Bu Tebliğ hükümlerine göre beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatmaları gerektiği halde imzalatmayan veya bu Tebliğin ilgili bölümünde belirtilen esaslara uyulmaksızın imzalatan mükellefler hakkında, Vergi Usul Kanununun ilgili hükümlerine göre cezai işlem yapılmakla birlikte; fiil aynı zamanda re' sen takdiri de gerektirdiğinden, durum vergi dairelerince takdir komisyonuna intikal ettirilecektir. Ayrıca, söz konusu mükelleflerin öncelikle incelenmesine özen gösterilecektir"

2)2007 yılında aktif veya net satışlar toplamından bir tanesi belirlenen hadleri aşarsa 2007 kurumlar vergisi beyannamesimi YMM ye tasdik ettirilecek yoksa 2008 yılı başından itibaren YMM ile tam tasdik anlaşması yapılıp 2008 in tüm beyannameleri ve defterlerimi tasdik kapsamında olacak.Soru belki acemice olmuş olabilir bağışlayın:)
 
Üst