Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

acziyet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ara 2006
Mesajlar
700
Konum
İSTANBUL
Vergi ceza ihbarnamesinde FARK OLARAK TARH EDİLEN TUTAR: 373,05 ve ayrıca VERGİ ZİYAI CEZASI: 93,26

Sorum ise şu: Uzlaşma talep edildiği takdirde her ikiside mi indirilir, yoksa sadece vergi ziyaı cezası mı ?
 
Ynt: Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

vergi aslı 373,ceza 93 ise;
aslı aynen kalır,ceza en fazla %90 oranında azalabilir.Müdürün yaklaşımına bağlı..
 
Ynt: Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

Bu ceza ihbarnamesi yeni geldi, bugün tahakkuk ettirsek vergi affı kapsamına girer mi ? ( Cezaya konu işlemin vade tarihi 2005 ve gecikme faizi hesaplanacak diye notta düşülmüş.. )
 
Ynt: Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

Çıkarılacak vergi affının kapsamı henüz netleşmedi..Ama belli bir tarihe kadar TAHAKKUK ETMİŞ borçlar dikkate alınacağından şu an yapacak olduğunuz tahakkuk bana göre kapsama dahil edilmeyecektir. Belki haziran veya temmuz sonuna kadar tahakkuk etmiş borçlar şeklinde bir hüküm konulacaktır. Kısaca bu tahakkukun af kapsamına dahil edilme ihtimali çok düşük...İhbarname bugün geldi ise karar verip işleme sokmanız için 30 gün vaktiniz var..Biraz daha bekleyin derim..Yasanın çıkması 30 günden usun sürecekse ona göre hareket edersiniz. Saygılar.
 
Ynt: Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

İşte sıkıntıda tam bu noktada.. 2005 yılına ait bir ceza 2010'a kadar bekletilip gönderiliyor ve daha fazla gecikme faizi ödenmesi sağlanıyor, en azından 6 ay önce gönderilmiş olsa af kapsamına girme ihtimalide vardı..
 
Ynt: Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

Zamanaşımı riski var,tabiki gönderecekler...Hatta daire açısından af riskide var.. :) Gecikme faizlerinden olacaklar...Peki bu farktan sizin haberiniz yok muydu?Sürpriz mi oldu? Ya uzlaşmaya gidin gelecek faizlere razı olun,ya da bekleyin,yasanın daha önce çıkması için dua edin..Aklıma başka şey gelmiyor maalesef...
 
Ynt: Vergi Ceza İhbarnamesi Hakkında

Haberimiz yoktu maalesef, tam süpriz oldu hemde.. Bu anlayış mükellefi mağdur etmekten başka neyle ifade edilirki ? Zamanaşımına girsin demiyoruz ama 5 yıl sonrada gönderilmesi ne kadar doğru ? Teşekkürler
 

Benzer konular

Üst