Vergi dairesine adres değikliği bildirimi

dhd

Üyelik
5 Kas 2008
Mesajlar
46
Ünvan ve adres değişikliği yaptığım şirket yeni adresine henüz taşınmadı ve kontratı da ocak ayı itibariyle imzalanacak.Ticari sicil gazetesi yayınından 15 günlük vergi dairesi bildirim süresi geçti.Şirketin ocak ayından başlayan konratını ve ticari sicil gazetesini vergi dairesine iletsek cezadan kurtulmak için yeterli oluyor mu?Nasıl bir çözüm önerirsiniz?Teşekkürler.
 
Ynt: Vergi dairesine adres değikliği bildirimi

Ticaret sicili memurlukları, kurumlar vergisi mükellefi olup da TTK?nın 30. maddesi uyarınca tescil için başvuran mükelleflerin başvuru evraklarının bir suretini ilgili vergi dairesine intikal ettirir. Böylece bu mükelleflerin işe başlamayı bildirme yükümlülükleri yerine getirilmiş sayılır. Bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen ticaret sicili memurları hakkında işe başlamanın zamanında bildirilmemesine ilişkin usulsüzlük cezası hükümleri uygulanır.

burda adres değişikliği de "tescil için başvuran işlem" olarak işlem görürse, cezayı siz yemezsiniz. Ticaret odanıza bir sorun.
 
Ynt: Vergi dairesine adres değikliği bildirimi

15 değil 30 günlük süreniz var.Tescil evraklarını ve kira kontratınızı durumu izah eden bir dilekçe ekinde hemen veriniz.
 
Üst