Vergi Gecikme Zammı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tura
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tura

Katkı Sunan Üye
Merhaba Arkadaşlar

Şirket 26 Nisan 'da ödenmesi gereken Muhtasarı ödememiş durumda şirkete uygulanacak ceza ve gecikme zammı ne olacak vergi tutarı yaklaşık 1,000 YTL dir.

Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılaruımla,
:roll:

Not : Konu başlığı (TB) tarafından Forum Kurallarına göre düzeltilmiştir. Lütfen Forum Kurallarına uyalım.

Re: VERGİ CEZASI

eger son bi degişiklik yok ise her ay için %4 oranında gecikme bedeli alınır

arkadaşım eğer ödemeyi 12/06/2006 da yaparsan= 39,18 ytl g.zammı ödersin. Bu arada bilgin olsun. aylık gecikme zammı %2.5 e düşürüldü.
gelirler.gov.tr den de hesaplama yapabilirsin.

Günaydın,
Eğer beyannamenizi verip ödeme yapmadı iseniz Sn. Yılmaz arkadaşımın belirttiği gibi sadece aylık %2,5 gecikme zammı ödersiniz. Vergi cezası söz konusu olmaz.
Fakat beyanname vermedi iseniz bunu vergi dairesi istemeden pişmanlıkla vermek ve yine gecikme zammı ile 15 gün içinde ödemek gerekir. Aksi halde reysen takdire gidilip hakkınızda ayrıca inceleme de başlatılabilir.

kusura bakmayın ben biraz muhasebeye ara vermiştim yenı yenı tekrar dönuyorum eger yanılttıysam özür dilerim

Gecikme zammı

21.04.2006 tarihinden itibaren Gecikme Zammı oranı %2,5 oldu.Buna göre 26.04.2006 vade tarihli muhtasarın gecikme zammı oranı bugünkü tarihe göre %3,99.