Vergi Hukuku Soru Tahminleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sardogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaslar şunu görmeye basladık ki vergi hukundan daha sayısal ve daha ayrıntı isteyen sorular gelmeye basladı.
Sayısal olan soru da 60 puanlık oluyor ki geçebilmek için o soru zorunlu hale geliyor.
Diğer başlıklar altında birkaç arkadas bekledikleri soru tiplerini yazmıslar.Burada bunları veya varsa başka önerilerinizi bi başlık altında toplayalım diyorum.
şimdiden tşk ler iyi çalısmalar...

Ynt: vergi hukuku soru tahminleri

60 puanmı biraz fazla değilmi,umarım komisyon hocaları bu puanlamayı görmüyolardır.40 puandan yukarı çıkıp birde iyice zorlaştırırlarsa yapacak bişey yok.
sözel sorularda öyle kolay yerlerden gelmiyo malum,
en çok aklıma gelen soru yıllara yaygın inşaat ve onarımdan amortisman dağıtımınıda kapsayan detay bir soru.
kvk dan yabancı ulaştırma kurum kazancı

Ynt: Vergi Hukuku Soru Tahminleri

Bencede fazla ama öyleydi.mesela geçen sınavda bir sürü gelir unsuru verip mükellefin gelir vergisini istemişlerdi.Acaba sonuç yanlış olsada doğru olana puan veriyorlar mı? bence vermiyorlar

-kdv özel matrah şekilleri
-vuk 395 seri nolu tebliğ özelge(mukteza)
-tebli nedir tebliğ kimlere yapılır
-vergi levhası asmak zorunda olanlar
-tarh zaman aşımı ve tahsil zaman aşımı nedir aralarındaki farkları yazınız
-zamanaşımı nedir,zamanaşımı süreleri nelerdir
-vuk339 ve 340.md tekerrür ve suçlarda birleşme
-kv de korunma müsseseleri nelerdir

benim tahminim yok. o yüzden çıkmış soruları çözüyorum. yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama başka nasıl çalışcam bilemiyorum :(

çıkmış sorular kitabı var bende tesmerin,vergide dönmüş dolaşıp aynı soruları sormuşlar sanırım bi nostalji yapabilirler

vergiden gecmek isteyenler en azından bu soruları cevaplayabilmeli diye düşünüyorum

1)vergi müklefi

2)vergı sorumlusu

3)kanuni temsılcı

4)mucbir sebepler

5)kvk tam ve dar müklefler

6)kvk indirilebilecek indirilemeyeck giderler

7)kurumlar vergisinde istisna ve muafiyetler

6)kanuni merkez, iş merkezi

7)gvk ticari kazancı tespitinde indilebilecek ve indirlemeyeck giderler

8)gvk istisna ve muafiyetler

9)vuk değerleme ölçüleri

10) alacak ve borçlarda değerleme

11)vuk göre tevkifat yapmaya yetkili olanlar

12) kdvna göre ithalatta matrahı

13)kdv de matraha dahil olan unsurlar

14)inrilecek ve indirilemeyecek kdv

15)kdv de teslim sayılan haller

16)zaman aşımı tahsil ve tarh zaman aşımı

17)terkin ve tecil
18)vergi hataları ,(hesap hataları) matrah hataları-vergi miktarında hatalar,verginin mükerer olması(vergilendirme hataları)yükümli kişide
hata ,yükümlülükte hata,yükümlülük konusunda hata,vergilendirme ve muafiyet dönemınde hata

19)vuk defter tutmak zorunda olanlar veya defter tumak zorunda olmayanlar

20)bırıncı ve iknci sınıf tacırlerın tutacağı defterler

21)tasdike tabi defterlerve tasdik zamanı(yevmiye,kebir,işletme,serbestmeslekdef,çift çi işletme def,imalat def,nakliyat vergisi def,yabancı naklıyatkurumların hasılat def.

stres olmaya başladım ??? aklımda hiç bişii yokmuş gibi geliyo belkide yoktur ;D bu sınavlar bizi ne hale getirdi akidişleeeee

tşk ler buka. evet tanım sorularında bunlardan mutlaka gelecektir.ama bizim için asıl önemli olan uygulama sorusu.
acaba bu sefer ki uygulama sorusu neyle alakalı olacak ??

kesin olmamakla birlikte gayrı menkul sermaye ıradı yda ticari kazanç hesaplaması tarzı bişeyler olabilir yada bır işçinin 3 işverenden aldığı gelırler dğerlendırılerek ne kadar vergı matrahı olacağı yani temel olarak istisna had bılgısının olup olmayacağı bu basit usul ,ücret geliri kira geliri yada menkul sermaye iradi türevleri olarak karşımıza çıkabılır yanlız konuları genel olarak bilmek bize artı getırı dıye düşünüyorum ...soru tahmını çook zor çunku elımde meşhur deh.. kitabı var mart donemınde tek soru bıle yakalanamamış

gayrimenkul yada ticari kazançtan ziyade ücret sorusu beklenebilir bence. yada gmsi yokyok ticari kazançta olabilir oooooofff of of, para teklif etsek vermezlermi soruları acaba. tesmer bu işi paraya döktü nasılsa ;D

sormak lazım belkınde olur ;D sonuçta para bu açamayacağı kapı varmı bılmıyorum bu madde dunyasında

mart sınavında menkul ve gmsi dan geldi bu kez farklı yerlerden gelebilir,ticari,ücret,basit usul vs. şeklinde

işin aslı tüm konulara hakim olmak gerekiyor

vergi çıkma ihtimali bence yüksek olan sorular
1 - agi tanımı veya hesaplaması
2- özel matrah şekli uygulamasına tabi tutulan teslim ve hizmetler-kdv
3-vergi indirimi ve kısmı vergi indirimi-kdv
4- gelir elde etme türleri ve özellikleri
5- tarhiyat türleri
6- zamanaşımı ve türleri
7-emsal bedel ve ücrete ait hesaplama sorusu
8-tasfiye beyannamesi ve tasfiye memurun sorumluluğu