Vergi İadesi ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sehmus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sehmus

Katkı Sunan Üye
mrb arkadaşlar
asgari ücretle çalışan bir personelimiz
fişlerini getirdi ve içinde bir fatura tutarı 4,700 ytl
faturanın detayı
guccı den alınmış
kdv dahil fiyatları
1 ceket :1662 ytl
1 pantolon :626 ytl
1 gömlek :985 ytl
1 kazak :736 ytl
1 gömlek :780 ytl

Fatura Çalışan personelimiz adına kesilmiş vergi iadesinde bu faturayı kullanabilirmi arkadaş
cevaplariçin teşekkürler saygılarımla...

Ücretlinin ücreti ile orantılı olmayan, ücretli tarafından (veya eş ve çocukları) tüketilmeyen mal ve hizmetler vergi indirimine konu edilemez.

Eşi zengin bu bayanın o alıyor sonuçta reel olan bir şey...???

fatura personelin adına olduğu için ; dolayısıylada harcamalar kendine aittir. (belge bu açıklamayı yapmaktadır)

ve bu faturayı vergi iadesinde kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

İyi çalışmalar.

Bu faturanın kullanılmasında bir sakınca yok. Ancak inceleme durumunda ortaya çıkar ve sorulursa açıklayabilmek lazım.
Şüphe , dikkat çekici miktarda büyük bir fatura. Eşinin belgelenebilen geliri varsa sorun yok.

fatura içeriğinin doğru olması indirim için yeterlidir.
Bu vatandaş, ben yemedim içmedim ama gucciden alışveriş yaptım, mutluyum diyorsa, vergisel bir sorun yok.

bende aynı düşüncedeyim arkadaşlar kullanılmasından yanayım teşekkürler cevaplarınız için...

Tabiki buna bende katılıyorum ama hangisinin getirdiği belge uyuyorki kaçının gerçeği yansıtıyorki. inceleme de de nerden buldun diyemi soracaklar bu parayı. o zaman herkese sorsunlar ev alana araba alana...

Asgari Ücretle çalışan bir personelinin aldığı bu tek fatura bence muhteviyatı itibarıyle vergi iadesine konu edilemez. Çünkü inandırıcı değil faturanın muhteviyatı yeterince açık değilmi

kim doru veriyor !!!

kaç kişi sadece kendi fatura ve fişlerini vergi iadesi olarak veriyor ki....

Bu elbiseler altın işlemeli galiba. O arkadaşa söyleyin biraz ufak atsın. bari hepsinden 4-5 er tane yazdırsaydı da inandırıcı olsaydı. Fatura, muhteviyatı itibari ile gerçeği yansıtmalı. Alış veriş yaptığı firmayı arayın fiyatları teyit edin eğer o şekilde ise kullanılabilir.

Bu fiyatlar uydurma değil. Hatta bunun çok üstünde fiyatlar da var.
Fakat bence bu şüphe çekici bir alımdır. Kullanılması bir sürü soru işaretini de yanında getirebilir.