fonradar

Vergi Kaçıran Hapisten Kaçamayacak

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,587
Konum
İSTANBUL
VERGİ KAÇIRANLAR HAPİSTEN KAÇAMAYACAK



Şimşek, geçtiğimiz günlerde açıklanan vergi borçluları listesiyle ilgili olarak ''Gönüllü uyum olursa harika olur. fakat vergiye uyum için caydırıcı müeyyideler lazım'' açıklamasında bulundu.

Türkiye'de vergi oranlarının düşük olduğunu, vergi kaçağında oran bahanesini kabul etmediklerini kaydeden Şimşek, bundan sonra vergiye uyumu artıracak diğer atımların atılması gerektiğini anlattı.

Vergi kaçakçılığı suçu işleyenlerin daha önce ufak bir para cezasıyla kurtulduklarını belirten Şimşek, şöyle devam etti:

''Bunlar 1 yıl hapis cezası alıyor, ama bu paraya çevriliyordu. Ben gelir gelmez para cezasına çevrilme hükmünü kaldırdık. Ama ertelenebiliyor. Şimdi Adalet Bakanlığımızla bir noktaya varırsak, belki vergi cezalarında ertelemeyi de kaldırırız. Biz hiçbir vatandaşımızın vergi suçundan hapse girmesini istemiyoruz ama kamu düzenine karşı bir suç işleniyorsa onun da sonuçlarına vatandaşın katlanması lazım.

Bundan sonra bilgi teknolojilerine de yatırım yapacağız. Yeni sistemler üzerinde çalışıyoruz.''

NOBEL ÖDÜLLÜ EKONOMİSTLERLE TOPLANTI

Maliye Bakanı, bu ayın 10 ve 11'inde Almanya'da Global Ekonomi Sempozyumu yapılacağını ve kendisinin de bu toplantıya katılacağını ifade etti.

Dünya Ekonomi Forumuna alternatif olarak geliştirilmeye başlanan sempozyumda dünyanın bütün sorunlarının masaya yatırıldığını kaydeden Şimşek, ''Geçen sene de sempozyuma katıldım. Bana Danışma Kurulu üyeliği verildi. Birçok Nobel ödüllü ekonomist ve Maliye Bakanlarından oluşan bir akil adamlar Danışma Kurulu var. 2 günlük beyin fırtınası yapılıyor'' dedi.

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek THY'nin ilk seferini düzenlemesi nedeniyle gittiği Cakarta'dan Türkiye'ye bu sabah döndü.

Habertürk
 

Benzer konular

Üst