fonradar

Vergi Kaydı yok diye denetim memurları geldi?

Üyelik
12 Tem 2012
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar, bir konuda bilginize ihtiyacım var. Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

Müstakil evimizin deposunda, emekli olan babam hem şartları gereği, hem de boş kalmamak adına arada sırada kaynakçılık ya da tamirat yapıyor. Birkaç gün önce, şikayet var diyerek denetim memurları gelmiş. Babam adına tutanak tutarak imzalatmışlar. 27 Haziran olarak da faaliyet de diye belirtmişler. Giderken de, ben burada sürekli çalışmıyorum demesine rağmen babam, basit usulde vergi kaydınızı yaptırın demişler. İşyeri adresi olarak da oturduğu ev ile aynı adres demişler. Oturduğumuz ev amcamların, kira kontratı falan yapmadık.

Buna göre,

a) Öncelikle sıkıntımız, tutanak babamın adına düzenlendiği için, vergi kaydı illaki babam adına mı açılmak zorundadır. Bunu şu nedenle soruyorum. Çünkü babam ssk emeklisi. Vergi kaydı olursa yani dolayısıyla bağkur kapsamında olacağından emekli maaşı kesilecek zannedersem. O nedenle bizlerden birinin adına yapmak istiyoruz. Nasıl yapabiliriz?

b) Yarın vergi dairesine gideceğiz. Giderken bu durumda, hangi evrakları götürmemiz gerekir. Basit usul için nasıl bir dilekçe yazmalıyız.

c) Bu durumda ne kadar ceza ödeyeceğiz.

d) Vergi kaydı açılırken kdv, stopaj vs hangisi olacak ve fatura vb beyanname vs vermemiz gerekecek midir?

Biraz uzun oldu ama anlayışınıza sığınıyorum. Hepinizin işlerinde kolaylıklar ve başarılar dilerim.
 
Ynt: Vergi Kaydı yok diye denetim memurları geldi?

Merve Hanım bu sorularınıza hem ben hem de diğer meslektaşlarım uzun uzun cevap verebilirler, sorduğunuz her şeyin çözümü var aslında. Ancak hem forumda anlatmak çok zor, hem de siz doğal olarak bu işe çok yabancısınız. Bu konularda hata yapıp mağdur olmamak için bir mali müşavirden profesyonel yardım almanızı tavsiye ediyorum.
 
Üst