Vergi Levhası Matrah Hakkında

M.Hayri ANDAÇ

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Şub 2006
Mesajlar
560
Serbest Meslek Kazançlarda alınan ücretlerden %22 yapılan tevkifatlardan dolayı vergi ödemesi çıkmadığı zamanr.Vergi levhasını tastik ederken tevkifattan önceki çıkan vergi matrahını mı,yoksa tevkifat yapıldıktan sonra herhangi bir ödeme cıkmadığı icin matrahsız mı olarak mı vergi levhasını tastik etmeliyiz.İlgili arkadaşlara teşekürler.
 
Sayın,Hayri Bey Vergi Levhasını Tasdik ederken Tahakkuk Fişindeki
Matrah ve Tahakkuk eden kısımlarını dikkate alacaksınız.
Yani Mahsup Edilen (%22) Gelir Vergisini dikkate almayacaksınız.
 
Günaydın,
Vergi Levhasına matrah ve tahakkuk eden vergi tutarı yazılır. Stopaj ise ödemeyle ilgilidir. Önemli olan sizin beyan ettiğiniz vergidir. İsterseniz hiç ödemeyin o bambaşka birşey.
 
Ynt: Vergi Levhası Matrah Hakkında

bazı arkadaşlar la çelişkiye düştük. zarar eden mükelleflerin vergi levhalarına da matrahsız yazmışlar bu uygulama doğrumudur. diğer bir deyişle hangi durumlar da matrahsız yazmalıyız hangi durumlarda zarar yazmalıyız?
 
Üst