Vergi mevzuatı dersinin komisyon hocalarını bilen??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gilter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergi mevzuatı dersinin komisyon hocalarını bilen??

Ne yapacağız bu vergiden ? kimseden ses çıkmadı birkaç gündür

arkadaşlar maliyetten 1 .soruyu net bir şekilde yaptım. 2 .soruda bi yerde toplamı yanlış almışım ve öyle devam etmişim. gidişat doğru fakat sonuç yanlış doğal olarak 1 .sorunun değeri 50 puan acaba puanı kıracakları bişeyler olabilirler mi özellikle 1.soru için teşekkürler

friko1907 arkadaşım. eğerki hesaplamarın doğruysa sadece tablonda yanlışlık varsa belki 20-25 puan alırsın.
Çünkü bende 2010 aralık döneminde matematiksel dağıtımda senin düştüğün hataya düştüm. 30 paun vemişlerdi. O dönem kalmıştım.

Bu dönem malum çok kolay sordular. Onun için bir çok hatayı affetmezler gibime geliyor maliyetten. Bol şanslar size.

Merhaba arkadaşlar. Vergiden kalmam ama kalacak gibi hazırlık yapmaya başladım.
1-ÖTV
2-Damga Vergisi
3-MTV
4-Ödeme Kayıt Edici Cihaz Kanunun
5-Versat ve İntikal vergisi Kanunu

Ve Asıl sorumluluk alanları olan: Gelir V, Kurumlar V, Vergi Usul, KDV, AATUH'larıyla ilgili ders notu çıkardım. Sanırım bu dönem bu işi bitireceğim.
Not: Aslında aralık dönemi içinde ana kanunlar hakkında notum vardı ama. İşin kötüsü bu notlarda Ne indrimli Kurumlar Vergisi,ne panayır,nede Finansal Kiralama vardı. ters köşe oldum.Çünkü dershanede de bu konularla ilgili en ufak bir şey görmedik.

halilaklan ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Vergiden kalmam ama kalacak gibi hazırlık yapmaya başladım.
1-ÖTV
2-Damga Vergisi
3-MTV
4-Ödeme Kayıt Edici Cihaz Kanunun
5-Versat ve İntikal vergisi Kanunu

Ve Asıl sorumluluk alanları olan: Gelir V, Kurumlar V, Vergi Usul, KDV, AATUH'larıyla ilgili ders notu çıkardım. Sanırım bu dönem bu işi bitireceğim.
Not: Aslında aralık dönemi içinde ana kanunlar hakkında notum vardı ama. İşin kötüsü bu notlarda Ne indrimli Kurumlar Vergisi,ne panayır,nede Finansal Kiralama vardı. ters köşe oldum.Çünkü dershanede de bu konularla ilgili en ufak bir şey görmedik.

SN. halilaklan lütfen bilgi alışverişinde bulunalım
kursa tekrar gidecekmisiniz
hangi kitabı aldınız hangisinden özet çıakrttınız ben kesin kaldım o yüzden acilen başlamalıyım

direk kanunlardan okusak çok mu zor olur acaba

Buradaki arkadaşların zaten tamamı kvk kdv gvk aatuhk konusunu iyi çalışmışlardır.

Geriye gib sitesindeki diğer kanunlar üzerinde çalışmak kalıyor ki bu çalışmak öyle çok detaylı değilde

kanun ve muhtevası hk genelden biraz fazlaca bilgi sahibi olmak kadar olsa zannediyorum başarı gelir.

Yani mesele hakkında biraz fikriniz olsa kalanını yuvarlak cümlelerle tamamlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ama insanın konu hakkında hiç bir fikri yoksa elbette kelime yuvarlayacak alan da kalmıyor. Hiç bir şey çıkmaz

demeden kalacağını düşünen arkadaşlar vergi kanunlarını sürekli olarak okusunlar. Özetler diğerlerini göz ardı

etmeyi getirmeyecekse tavsiye ederim. ama diğer kısımları insana ihmal ettiriyor. İnsan bir süre sonra sadece

çıkardığı özetlere bakar oluyor. Böylece okumuş olduğunuz madde bile hafızadan uçabiliyor.

saygılar

inananın çok çok karışığım
başlayacağım bu hafta
umarım martta normal bir sınav olur

Yorgun, umutsuz, sinirli ve tepkili olduğunuzu biliyorum ve bu gayet normal o soruları gördükten sonra. Fakat soğukkanlı bir çizgi çekip devam etmek gerekiyor. Fakat bir de gereken tepkinin gösterilmesi meselesi var. Bu konudan idareciler bildirilmezse devamı gelebilir. Gelmemesi için biraz bildirmek gerekiyor.

Kısacası ağlamayana mama yok oluyor bazı durumlarda. Bu durumda öyle bir konu.

Umarım martta daha stajyer el kitabı ile belirli konular gelir de adalet sağlanır. Tabi martın dökme dersi de bu sefer başkası olur.

Bakalım piyango hangi derse çıkacak.

FruitJuice ' Alıntı:
Yorgun, umutsuz, sinirli ve tepkili olduğunuzu biliyorum ve bu gayet normal o soruları gördükten sonra. Fakat soğukkanlı bir çizgi çekip devam etmek gerekiyor. Fakat bir de gereken tepkinin gösterilmesi meselesi var. Bu konudan idareciler bildirilmezse devamı gelebilir. Gelmemesi için biraz bildirmek gerekiyor.

Kısacası ağlamayana mama yok oluyor bazı durumlarda. Bu durumda öyle bir konu.

Umarım martta daha stajyer el kitabı ile belirli konular gelir de adalet sağlanır. Tabi martın dökme dersi de bu sefer başkası olur.

Bakalım piyango hangi derse çıkacak.

Hangi kitabı almalıyım siz ce ?

Hani şu cep kitabından biraz büyük hesap uzmanları derneğinin çıkardığı bir kitap var onu edinin.
O kitabı her fırsatta okuyup mümkünse de uygulamadaki şekliyle bağdaştırmaya çalışın.

Eğer mümkünse kendinize bir çalışma partneri bulup, olur olmadık her anda soru cevap çalışması yapın.

Arada arzu ederseniz dershanelerin soru cevap kitapçıklarındaki soruları çözün fakat çözümü okuyarak değil. Soruyu okuyup çözümü kendiniz vergi hukuku bakımından verin. Soruyu oku çözümü oku gibi olaylar insan hafızasını zayıflatmak ve ezberlemeye zorlamaktan başka bir eğitim metodu değildir.

Yani bu konuda bir kısa yol tercih etmeyin. İşi riske atmayın hemde çok güzel bir mevzuat bilgisi tazelemesi yapmış olursunuz. Kısa yoldan kitapçık veya özetlerle martta geçmeniz olasıdır. Bu kez sorular belkide daha sınır dahilinde gelir.

Ama size tavsiyem gelmemesi ihtimalini göz önünde bulundurarak o konuların tamamı hakkında fikir sahibi olmanızdır. Elbette hepsine tam hakim olmanız beklenemez. Ancak bir maddeyi siz 4 kere okumuşsanız sınavda ona uygun bir cevap verirsiniz.

Dikkat ettiyseniz sorular hep, kısaca bilgi veriniz, bahsediniz gibi şekillerde geldi. benim size önerim bu şekilde çalışma yöntemidir.

Forumda daha önce kitap tavsiye edilmişti ve bende sormuştum bu kitapta mtv veraset ötv gibi kanunlar hiç yok ya oralardan soru gelirse diye? O gün yine bana kızmışlardı şimdi yine kızıyorlar. Bu dersten detaylı güzel yoğun bir çalışma size sınavı kazandırdığı gibi meslektaşlarınız arasında fark yaratmanıza da ciddi katkı sağlayacak.

saygılar

İsterseniz forumda bir vergi hukuku soru cevap alıştırmalar bölümü açın orada kıl sorular sormaya başlayarak startı verelim:)

Çoookk teşekkürler bu bilgiler için
Şu 60 tlye satılan 2 cilt kitap mı
Hem çok kalın hemde çok pahalı off ?
Neyse başa gelen çekilecek artık
Siz geçtiniz mi vergiden ?

bu komisyonu hiç anlamıyorum ilk girişimde hiçbir derse çalışmamıştım evraklarım yetişmemişti ama son dakka sınava dahil edildim ve vergiyi ilk girişte verdim sonraki sınavlarda çalıştığım derslerden yüksek beklerken bazılarını sınırda geçtim bazılarından da kaldım şimdi o yüzden çok iyi geçmesine rağmen finansal tablolardan ve maliyetten ne gelecek merak içindeyim nasıl bir değerlendirme yapıyorlar muamma zor sorsunlar ama test olsun bizde yaptığımıza göre karşılaştıralım bitse de kurtulsak sırf bitsin diye uğraşıyorum yoksa zaten çok da bi işe yaramıyor

gelirler kontrolerleri derneğinin hani şu hepimizde olan klasik tüm vergi kanunları kitabı sitelerinde baktım ama göremedim bir aramak lazım sanırım.

Ben 2010 aralıkta bitirdim sınavları.

2 cilt değil tek kitap cep kitapçığı mantığında ama biraz daha büyük tüm güncel kanunlar var ve fihristi çok kullanışlıydı.

elinizde bu tip bir kitap varsa bunu almanıza elbette gerek de yok. Hatta isterseniz mevzuatı yazdırabilirsiniz de

size kalmış

http://link yasak

aegkacar ' Alıntı:
bu komisyonu hiç anlamıyorum ilk girişimde hiçbir derse çalışmamıştım evraklarım yetişmemişti ama son dakka sınava dahil edildim ve vergiyi ilk girişte verdim sonraki sınavlarda çalıştığım derslerden yüksek beklerken bazılarını sınırda geçtim bazılarından da kaldım şimdi o yüzden çok iyi geçmesine rağmen finansal tablolardan ve maliyetten ne gelecek merak içindeyim nasıl bir değerlendirme yapıyorlar muamma zor sorsunlar ama test olsun bizde yaptığımıza göre karşılaştıralım bitse de kurtulsak sırf bitsin diye uğraşıyorum yoksa zaten çok da bi işe yaramıyor

tabi bir de bu durum var. kağıtlara acayip notlamalar filan. böyle bir şey umarım kimsenin başına gelmez.

FruitJuice ' Alıntı:
gelirler kontrolerleri derneğinin hani şu hepimizde olan klasik tüm vergi kanunları kitabı sitelerinde baktım ama göremedim bir aramak lazım sanırım.

Ben 2010 aralıkta bitirdim sınavları.

2 cilt değil tek kitap cep kitapçığı mantığında ama biraz daha büyük tüm güncel kanunlar var ve fihristi çok kullanışlıydı.

elinizde bu tip bir kitap varsa bunu almanıza elbette gerek de yok. Hatta isterseniz mevzuatı yazdırabilirsiniz de

size kalmış

http://www.kitapdenizi.com/kitap/urundetay.aspx?id=18055

Var bende dehanın vergi kitabı , Nurettin bilici var,murat yıldızın notlarını yazdırdım onlar var
Birde minik cep kitapçığı var ama eski biraz o dağıldı zaten sayfaları 2006 da almıştım
Yenilemek lazım 88 gün kaldı ?

merhaba
bende 2013 martta ilk defa yeterliliğe girecem.aralıktakı vergi sınav sorularını cevaplarını bi kaç kıtaba baktım bulamadım. bu dediğiiz kitapta bu sınav sorularına cevap bulabılıyormuyuz?eğer bulabılıyorsak ben 2012 nın son aylarında yada 2013 ün ilk aylarında almayı düşünüyorum nedersiniz?

çok teşekkür ederim
saygılarımla

kurslarda yer kalmamış gitmek istesemde gidemem artık zaten