Vergi Numarasından Adres Bulunabilir mi ?

Üyelik
18 Mar 2010
Mesajlar
1
Merhaba,
Henüz üye oldum,faydalı konuların ve bilgilerin paylaşılması hoşuma gitti.
İthalat yapan bir firmada çalışıyorum. Acil cvp aradığım bir sorunum var.Bir müşterim tarafından dolandırıldım.Ödemesi alamadığım gibi,adresine de cep telefonuna da ulaşamıyorum.
Elimde ona ait sadece vergi no su ve dairesi var.Bağlı bulunduğu vergi dairesini aradım ve durumu izah ettim fakat mükelleflerin mahremiyeti olduğunu ve yardımcı olamayacaklarını belirttiler.Cumhuriyet savcılığına dilekçe yazmamı önerdiler.
Daha pratik fikri olanlar yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler...
 
Ynt: Vergi no dan adres bulmak

faturada yazan adres değişmiştir,tek bir adresde durmazlar ki...
bence bir avukat arkadaşınızdan yardım isteyin,bildiğiniz gibi avukatlar kimliklerini gösterdikleri takdirde, her türlü bilgiyi ,istedikleri kurumun onlara verme zorunluluğu vardır.
t .c numarasından nüfus idaresi kayıtlarını da araştırıp,nüfusa kayıtlı ikametgah değişikliklerini görebilirsiniz diye tahmin ediyorum(avukat aracılığıyla)sonuçta artık nüfusa kayıt zorunluluğu var ev adreslerinin
 
Ynt: Vergi no dan adres bulmak

er0120 ' Alıntı:
avukatlar kimliklerini gösterdikleri takdirde, her türlü bilgiyi ,istedikleri kurumun onlara verme zorunluluğu vardır.

Yok böyle birşey.hiç bir kurum yetkili mercilerden izin almadığı takdirde hiç bir avukata bilgi veremez.Ayrıca adres değişti ise şayet ticaret sicil gazetesinden en son adres değişikliğinin yerladığı gazeteyi bulup yeni adresini öğrenebilrsiniz.
 
Ynt: Vergi no dan adres bulmak

?1- 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 2 nci maddesinin 4667 sayılı Kanunla değiştirilen üçüncü fıkrasında sayılan kurum ve kuruluşlara, avukatlara görevlerinin yerine getirilmesinde yardımcı olma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kurumlara, kanunlarındaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla avukatların gerek duyduğu bilgi ve belgeleri aşağıdaki kapsam çerçevesinde incelemelerine sunmak yükümlülüğü getirilmiştir?
a ) İncelemeye sunma, bilgi ve belgenin bulunduğu kurum ve kuruluş bünyesinde, gerektiğinde bir görevli eşliğinde uygun bir yerde gerçekleştirilmesi gereken bir işlevdir.
b ) İncelemeye sunma yükümlülüğünün, bilgi ve belgenin bulunduğu kurum ve kuruluş dışında bir yere veya şehre gönderilmesi suretiyle yerine getirilmesinin istenmesi, yasanın amacına uygun bir talep olarak değerlendirilemez.
c ) Avukatın gerek duyduğu bilgi ve belgelerin kapsamı, avukatların görevleriyle ve gerek duyma ifadesiyle ilgili açıklamalarda belirtilen sınırlar içinde anlaşılmalı ve değerlendirilmelidir.
d ) Yasa koyucu, kurum ve kuruluşların bünyesinde inceleme olanağı tanıdığı belgelerden örnek alınmasını vekaletname ibrazına bağlı tutmuştur. Avukatlarca incelenmesinden sonra bu belgelerin gerekli olanlarından konusu, tarih ve sayısı belirtilerek örnek alınabilmesi yasa hükmü gereğidir.
2- İncelemeye sunma yükümlülüğünün istisnası olan kanunlardaki özel hükümlerin sınırları ve içeriği, ilgili madde metinleriyle? değerlendirilmelidir.?
Avukatın bilgi ve belge inceleme hakkının kapsamı konusunda çıkan bir uyuşmazlık idari yargıya taşınmış, Ankara 4. İdare Mahkemesi, kurumlarca lüzum görüldüğünde ve istenildiğinde işlem dosyalarının mahkeme ve savcılıklara gönderildiği gerekçesiyle sigortalı tahsis dosyasını avukata inceletmeyen SSK?nın işlemini hukuka aykırı bulmuştur.2 İdare Mahkemesi?ne göre, Avukatlık Kanunu madde 2 uyarınca, SSK tarafından bilgi ve belgelerin uygun şartlarda davacı avukatın incelenmesine sunulması gerekirken aksine tesis edilen işlemde hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.3
Adalet Bakanlığı tarafından, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı?na gönderilen görüş yazısında, 12.4.2000 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği?nin 4. maddesine atıfla gizli belge niteliğinde olduğuna kurumlarınca karar verilen belgelerin talep eden avukatın incelenmesine sunulma zorunluluğu bulunmadığı bildirilmiştir.4
2001 yılında yapılan değişikliklerle avukatlara tanınan incelemeye sunma ve bilgi belge alma hakkına ilişkin yukarıda sunduğumuz kanun, karar ve görüş ışığında konuyu incelediğimizde, avukatın, talepte bulunurken öncelikle talebe konu bilgi ve belge hakkında bir gerekçe sunması gerektiği görüşündeyiz. Gerçekten de maddede geçen ?gerek duyduğu? ibaresinden böyle bir zorunluluk olduğu anlamı çıkmaktadır. Ancak gerekçeden anlaşılması gereken, avukatın müvekkili ile istenen bilgi ve belge arasında bir ilişkidir. Yani istenen bilgi ve/veya belgenin müvekkil ile irtibatlı olması yeterli olup, avukatın bu bilgi ve belgeyi nerede, nasıl, hangi amaçla kullanacağı konusunda ayrıntılı açıklama yapmasına gerek yoktur. Yine istenen bilgi ve belgenin ne olduğunun açıkça belirtilmesi gerekmektedir.5 Danıştay kararında belirtildiği gibi bilginin nerede kullanılacağı her zaman tespit edilemez. Çoğu zaman dava öncesi hazırlık amacıyla inceleme yapılmaktadır. Yani incelemenin sonucuna göre avukat, dava açıp açmamaya veya başka hukuksal girişimlerde bulunmaya karar verecektir. Dolayısıyla izlenecek yol, talebe konu belgelerin incelenmesi veya bilgiye ulaşılması sonucunda belirlenebilecek olup, önceden belirtilmesi mümkün değildir.
Talep edilen belgelerden örnek alınması için vekaletname ibrazı zorunlu iken, sadece inceleme yapılması halinde vekaletname ibrazına gerek yoktur. Vekaletname ibraz ederek belge örneği alınması halinde, bu durumun bir teslim belgesi düzenlenerek yapılması daha uygun olacaktır. Böylelikle belge alma hakkının meslek dışı saiklerle kullanılması da engellenebilecektir.
 
Ynt: Vergi no dan adres bulmak

İnternet vergi dairesinden e-vergi levhası sorgulama kısmından kendi bilgilerinizi girerek, vergi dairesi ve numarası vasıtasıyla v.d. kayıtlarındaki güncel adresine ulaşabilirsiniz.

Sercanın dediği gibi ticaret siciline kayıtlı ise, ünvan sorgulamadan firma bilgilerine ve son gazetelerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
peki mükellef bir vakıfsa (vakıflarda vergi levhası yok) adres no'yu nasıl bulacağız?
 
2010'da sorulan soruyu hortlatmışsınız. :) Zaten amacı dolandırıcılık olan firma/şirket resmi daire adreslerini de güncellemez.
 

Benzer konular

Üst