fonradar

Vergi Rekortmenleri Listesine Dört Müşterisini Birden Sokan Muhasebeciye Meydan Dayağı!

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
[h=2]Vergi Rekortmenleri Listesine Dört Müşterisini Birden Sokan Muhasebeciye Meydan Dayağı[/h]
muhasebeci_vergi_rekortmeni.jpg


Geçtiğimiz günlerde açıklanan vergi rekortmenleri listesine Yozgat'tan 4 müşterisini birden sokan serbest muhasebeci Özdemir Kurucu(39), öğlen saatlerinde bürosunu basan kalabalık bir grup tarafından feci şekilde darp edildi. Kurucu'yu dövdükten sonra polise teslim olan şahısların vergi rekortmeni listesindeki müşterileri ve onların yakınları olduğu bildirilirken, zanlılardan Muzaffer Güçlü "Bu gerizekalı ocağımızı söndürdüğü yetmiyormuş gibi bir de listede adımızı yayınlatıp bizi ele güne rezil etti. Öldürmediğimize şükretsin" sözleriyle olaydan kesinlikle pişmanlık duymadığını dile getirdi.
Beyannamelerin bulunduğu klasörlerle dövdüler
Müşterileri Muzaffer Güçlü (Lokantacı), Emirhan Candaş (Oto galerici), Sinan Gerger (Cep telefonu bayi), Ali Menderek (Konfeksiyoncu) ve yakınları tarafından bir süre bürosundaki klasörlerle dövülen, daha sonra ibret olsun diye sokak ortasında darp edilen muhasebeci Özdemir Kurucu'nun tedavisine Yozgat Devlet Hastanesi'nde devam edilirken, doktorları tarafından yapılan açıklamada Kurucu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak muhasebecilik hayatının büyük ihtimalle bittiği ifade edildi.
Olayın ardından polise teslim olan zanlılar ise ilk sorgularının ardından sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Adliye çıkışından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan rekortmenlerden Muzaffer Güçlü, esas mağdurun kendisi olduğunu savunurken "Hayır bi bok yedin listeye soktun, bunu 'Gurur Tablomuz: İlk 100'de 4 Vergi Rekortmeni' diye koca pankart yaptırıp şirketin balkonundan sarkıtmak nedir? Mal mısın? Yani gene kızmayacaktım da, onu görünce artık dayanamadım. Piyasada 2 kuruşluk itibarım kalmadı" sözleriyle olayda ağır tahrik bulunduğunu belirtti.
"Rezil olduk"
Listeye girdiği günden beri evde de huzurunun kalmadığını söyleyen Güçlü, şöyle devam etti:
"Ben eşimin dostumun yüzüne nasıl bakıcam? Sabahtan beri eve telefon yağıyor, 'Ooo Muzaffercim rekortmen olmuşsun', vay Muzaffercim Kenya'nın gayrisafi milli hasılası kadar vergi vericekmişsin'... Hayır taşak mı geçiyorlar övüyorlar mı onu da anlayamıyorum. Eşim bu sabah 'çoluk çocuğun rızkını devlete yedirmişsin' diye çocukları da alıp evi terk etti. Telefon açtım 'Niye böyle oldu Özdemir?' diye, yüzsüz yüzsüz 'bana fiş getirmediniz ki gider göstereyim Muzaffer abi' diyor. Lan onu da sen bul! Elalemin muhasebecileri nasıl buluyor?"
"Tişörtle poz vermemi istedi"
Zanlılardan Emirhan Candaş ise, "Beni arayıp 'Kurucu Mali Müşavirlik' tişörtüyle poz vermemi istemesi bardağı taşıran son damla oldu. Bir insanın üstüne bu kadar gelinmez. Normalde şoförü gönderip ona dövdürtecektim ama bu hamlesinden sonra bizzat gelip iki tane çakmadan hırsımı alamayacağımı anladım. Gitsin kime şikayet ediyorsa etsin. Bundan sonra Yozgat'ta ona ekmek yedirirsem benim de adım Emirhan değil" sözleriyle attığı dayağın sonuna kadar arkasında olduğunu ifade etti.
Muhasebicisinin hastaneden çıktıktan sonra derhal şehri terketmesi ve mesleği sonsuza kadar bırakması gerektiğini söyleyen Candaş, "Şimdi ben bunu öldürsem 20 sene yatarım. Öldürmesem 20 sene bu oranda vergi öderim. Açık konuşayım insanın aklı çelinmiyor değil" diyerek gözdağı vermeyi de ihmal etmedi.
Kendilerine bu kadar vergi çıkmasının akla ve vicdana aykırı olduğunu iddia eden zanlılar, yarın ilk iş olarak Yozgat Vergi Dairesi'ne itiraz dilekçesi vereceklerini ifade ederlerken, vergide bir indirim alamasalar bile en azından adlarının o listeden çıkarılması konusunda olumlu bir sonuç almayı hedefliyorlar.

TURMOB'dan kınama

Konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan TURMOB (Türkiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odaları Birliği) ise, meslektaşlarına yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Açıklamada, Özdemir Kurucu'nun son 1 hafta içinde benzer sebeplerle darp edilen 9. muhasebeci olduğunun altı çizilirken, "Her yıl bu dönem aynı üzücü olaylar yaşanıyor. Öte yandan müşteriye de bir şey diyemiyoruz. O kadar vergiyi kim görse nevri döner. Bunu böyle liste haline getirip insanları rencide etmenin bir gereği yok. Özdemir bugün darp edilmekle kurtuldu ama yarın Allah muhafaza çok daha kötü şeyler yaşanabilir." sözleriyle vergi rekortmeni uygulamasına bir an önce son verilmesi çağırısında bulunuldu.

Kaynak
 
Aman dikkat edin, vergi rekortmeni müşteriniz olmasın :)

sayın zindan bunların gerçek olduğuna inanamadım...

ismi geçen şahısların hiç biri mükellef değiller... (ismi geçenlerden bir tanesinin vergi / T.C. nosunu yazabilirmisin ? )

bu şekilde yalan haberlere itibar etmeyelim...
 
Bende itibar etmedim zaten, konuyu açtığım kategorinin başlığına dikkat edersen MİZAH-EĞLENCE'dir sayın iso67.
Ben okuyunca güldüm, ama kurguya/senaryoya güldüm.
 
Bu sefer gerçek :)

Kaynak



Kumaş toptancısı yanlışlıkla vergi rekortmeni çıktı

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde 54'üncü sırada yer alan Adnan Turgut, Antalya'da pazarcılara bez satan bir esnaf çıktı.

kumas-toptancisi-yanlislikla-vergi-rekortmeni-cikti_1095795_720_400.jpg
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde 54'üncü sırada yer alan Adnan Turgut, Antalya'da pazarcılara bez satan bir esnaf çıktı.


Habere Yorum Yazmak İçin Tıklayın



Antalya'da yaklaşık 6 ay önce bir apartman altında 110 metrekare işyeri açan Adnan Turgut'un, 3 bin lira olması gereken gelir vergisi tahakkukunda, muhasebe ve Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan kaynaklanan üç sıfırın fazla atılmasıyla Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde ilk 100 arasına girdiği ortaya çıktı. Malatya'dan Antalya'ya yaklaşık bir yıl önce göç eden ve pazarcılık yapmaya başlayan Adnan Turgut, yaklaşık 6 ay önce Güvenlik Mahallesi'nde bir apartmanın altında 110 metrekarelik işyeri açtı.

Pazarcılık yaparken, pazarcılara parça bez ve giyim eşyası satmaya başlayan 41 yaşındaki Adnan Turgut, tabelası bile olmayan ve küçük bir kağıt parçasına 'Turgut Tekstil' ismini verdiği işyerindeki 6 aylık faaliyetiyle Türkiye'nin ünlü vergi rekortmenleri arasında yer aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, 2013 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen gelir vergisi beyanları sonucunda Adnan Turgut'a tahakkuk ettirilen verginin 3 milyon 416 bin 219 lira olduğunu açıkladı. Bu rakamla 'Turgut Tekstil' dükkanının sahibi Adnan Turgut, Türkiye vergi rekortmenleri arasında 54'üncü sırada gösterildi.

Bir arkadaşının adını gazetelerde yayınlanan ilk 100 listesinde görmesi ve telefonla araması üzerine bunu öğrenen Adnan Turgut, şoke oldu. Gidip hemen gazete aldığını ve internetten de yaptığı araştırmada, adının, işyerinin ve adres bilgilerinin doğru kendisine ait olduğunu gören Turgut, o anı şöyle anlattı.

"İlk 100'ün içindeydim, 54'üncü sıradaydım. Parça bez ve bazı giyim eşyaları toptancılığı yapıyorum. Burayı 6 ay önce açtım, daha önce pazarcılık yapıyordum. Küçük bir çapta işyerim var ve bu kadar dereceye yükselmedim henüz. Aylık cirom 10- 12 bin lira. Benim ödeyeceğim vergi 3 bin 416 lira civarında. Hatanın nereden kaynaklandığı tam olarak bilmiyorum. Muhasebecimizle konuştum yanlışlık olduğu ve düzeltileceğini söyledi."

Gazetede ödeyeceği verginin 3 milyon 416 bin 219 lira olarak yazıldığını görünce ne yapacağını şaşırdığını anlatan Adnan Turgut, "Böyle bir yanlışlık nasıl yapılır? Şaştım kaldım. Nasıl olur ilk 100'e girmek. Milyonda bir şans bana vurdu sanırım. Keşke olsa da o kadar vergi verebilsek. Vergiden kaçmıyoruz ama bu derecede vergiyi ödemem mümkün değil. Ben sadece Antalya'da pazarcılara mal veren bir esnafım" diye konuştu.

"ANKARA DÜZELTME BEYANINI İŞLEME SOKMAMIŞ"

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça, "Ortada bir hata var. Mükellef veya muhasebecisi rakamsal hata yapmış. Bunu fark edince düzeltme beyannamesi vermiş. Biz de onu Ankara'ya bildirdik. Fakat işleme girmemiş. Listede de 54'üncü sırada yer almış. Vatandaş düzeltme yaptığı beyanname üzerinden vergisini ödeyecek" dedi.

Muhasebecinin yaptığı ve sonradan düzeltildiği belirtilen yanlış beyan nedeniyle Ahmet Turgut, Antalya'nın da vergi rekortmeni göründü. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2013 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellef arasında Antalya'dan sadece Adnan Turgut, 'Giyim eşyalarının bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar' olarak 54'üncü sırada yer aldı.

(DHA)
 
Üst