Vergi ve Cezalar Kartla Ödenecek

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,473
Konum
İSTANBUL
Vergi ve cezalar kartla ödenecek

Bankalar taksit yapıp para puan dağıtacak

Maliye Bakanlığı vergi ve cezaların tahsilatını hızlandırmak için kredi kartı ile ödeme yapılmasının önünü açıyor. Böylece vergi borcu olan mükellefler ile herhangi bir suçtan dolayı para cezası ödemek zorunda olan vatandaşlar bunu kredi kartı ile ödeyebilecek. Maliye ise alacaklarını daha hızlı tahsil edebilecek. Kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlar aynı zamanda ödediği vergi ve cezalar karşılığı ekstra puan da toplayabilecek. Vatandaşlar, ayrıca, kart ekstre tarihi yaklaşık 40 günü bulduğu için vergi ve cezalarını 40 gün gecikmeli de ödemiş olacak. Edinilen bilgilere göre, bankalar kredi kartı ile vergi ve ceza ödemesine ekstra nakit yaratılacağı için sıcak bakıyor.

TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Ancak, Maliye Bakanlığı vergi ve cezaları peşin aldığı için bankalardan ödenen vergilerin anında bakanlık hesaplarına geçilmesini istiyor. Bankalar ise aynı mağazalarda yapılan alışveriş uygulamalarında olduğu gibi ödemelerin hesap kesim tarihlerinde yapılmasının, böylece aradaki günlerde oluşan nakdi değerlendirmenin peşinde.

BİR DEFA ÇEKTİR, BİR DAHA UĞRAMA

Getirilecek yeni düzenleme özellikle cezaları takside bölünmüş vatandaşlar için kolaylıklar içerecek. Çünkü, örneğin, cezasını 10 taksitte ödeyecek olan vatandaş her seferinde vergi dairesine gidip ceza ödemekten kurtulacak. Aynı taksitli alışverişlerde olduğu gibi cezayı taksitli ekstre çekerek ödeyecek. Bakanlık daha önce de vergi gelirlerini hızlı şekilde tahsil etmek için davalık olan vergi cezalarına af benzeri bir düzenleme yapmış, borçların 18 taksitte ödenmesi kolaylığını getirmişti.

Kaynak: Habertürk
6 Mayıs 2008 saat: 15.45
 
Ynt: Vergi ve Cezalar Kartla Ödenecek

Tahsilatı Her Şekilde Yaparlar Öncelikle Piyasayı Açsınlar, Esnaftan Tahsilat Yapamıyoruz ki.
 
Ynt: Vergi ve Cezalar Kartla Ödenecek

Hesap extresine bir bakmışınız mb çekilen bir para ama ne için çekilmiş acaba? Haldır haldır araştırıyorsunuz aaaaaa o da ne zamanında ödediğiz vergi birde kredi kartına yansımış veya öuc kesmişler ama ne için ne zaman haberiniz yok. Ayıkla pirincin taşını. Olmaz olmaz demeyin 1 ytl borç için 15 ytl pul,zarf vs masrafı yapanlardan...
 
Üst