1-Mukayyet değer nedir açıklayınız.Mukayyet bedel ile değerlenen varlıkları sayınız.
2-Kısmi hacz edilebilecek gelirleri sayınız.
3-emsal Kira Bedelini açıklayınız.Emsal Kira bedeli uygulanmayacak halleri sayınız.
4-İşetme Kamu yararına faaliyet gösteren derneğe 20.000 Tl + %18 kdv değerinde emtia bağışlamıştır.Muhasebe kaydını yapınız.Satışı K.V.K. ve K.D.V. kanunlarına göre değerlendiriniz.
sorular çok zor değildi.2 .soru sürpriz geldi sadece ücret ve tazminatlar yazabildim.
2.soruyada sadece senetsiz borç alacaklar yazdım ama liste bihayli kalabalıkmış
Senetsiz alacak ve borçlar(çekler dahil)(VUK.Mad.281 ve 285)
Aktifleştirilen kuruluş ve örgütlenme giderleri ile peştemallıklar (VUK.Mad.282)
Aktif geçici hesap kıymetleri(VUK.Mad.283)
Gelecek yıllar için peşin ödenen giderler
Tahakkuk eden ancak tahsil edilmemiş hasılatlar
İdrak edilmemiş mahsuller için yapılan giderler
Pasif geçici hesap kıymetleri(VUK.Mad.287)
Gelecek yıllar için peşin tahsil edilmiş hasılat
Tahakkuk eden ancak ödenmemiş giderler.
Karşılıklar(VUK.Mad.288)
4.sorudada sanırım KDV de tam istisnayı göze alıp alışta idirilen kdvyi düzeltmek gerekiyordu ve K.V.K. diğer indirimlerde bağışı göz önünde bulundurmak gerekiyordu.
sanırım 40 alacam
herkese geçmiş olsun
2-Kısmi hacz edilebilecek gelirleri sayınız.
3-emsal Kira Bedelini açıklayınız.Emsal Kira bedeli uygulanmayacak halleri sayınız.
4-İşetme Kamu yararına faaliyet gösteren derneğe 20.000 Tl + %18 kdv değerinde emtia bağışlamıştır.Muhasebe kaydını yapınız.Satışı K.V.K. ve K.D.V. kanunlarına göre değerlendiriniz.
sorular çok zor değildi.2 .soru sürpriz geldi sadece ücret ve tazminatlar yazabildim.
2.soruyada sadece senetsiz borç alacaklar yazdım ama liste bihayli kalabalıkmış
Senetsiz alacak ve borçlar(çekler dahil)(VUK.Mad.281 ve 285)
Aktifleştirilen kuruluş ve örgütlenme giderleri ile peştemallıklar (VUK.Mad.282)
Aktif geçici hesap kıymetleri(VUK.Mad.283)
Gelecek yıllar için peşin ödenen giderler
Tahakkuk eden ancak tahsil edilmemiş hasılatlar
İdrak edilmemiş mahsuller için yapılan giderler
Pasif geçici hesap kıymetleri(VUK.Mad.287)
Gelecek yıllar için peşin tahsil edilmiş hasılat
Tahakkuk eden ancak ödenmemiş giderler.
Karşılıklar(VUK.Mad.288)
4.sorudada sanırım KDV de tam istisnayı göze alıp alışta idirilen kdvyi düzeltmek gerekiyordu ve K.V.K. diğer indirimlerde bağışı göz önünde bulundurmak gerekiyordu.
sanırım 40 alacam