Verilmeyen Bildirge Sorunu

Üyelik
25 Kas 2014
Mesajlar
68
Konum
gaziantep
merhaba,

eski bir firmamın uzun süredir sgklı işçisi yoktu. 26.11.2015 tarihinde bir işçinin girişi yapıldı fakat sgk beyannamesinin verilmesi unutulmuş. geriye dönük sistemden beyanname de veremiyoruz. elden verilince de anında tespitten ceza yeriz. bunu nasıl çözebiliriz? cezası ne olur?

teşekkürler
 
Anladığım kadarıyla kasım ayında işe giriş bildirgesi düzenlenip sistemden girişi yapıldı. Ancak kasım ayına ait aylık prim ve hizmet belgesini vermeyi unuttunuz.

Sistemden yapma şansınız yok artık. SGK ileride mutlaka tespit ediyor zaten bunu. O yüzden kendiniz elden vereceksiniz ve çıkacak cezaya katlanacaksınız. Çünkü SGK tespit ederse bu sefer cezalar direk 2 katına çıkıyor.

Ek/9 aylık prim ve hizmet belgesi düzenleyeceksiniz kasım dönemi için ve elden kuruma vereceksiniz. Ceza olarak kasım ayındaki aylık brüt asgari ücretin 5 te 1 i oranında ceza çıkacak. Ayrıca kasım ayı için çıkacak olan sigorta primini ödeyeceksiniz. O da biraz gecikme zamlı olacak.
 
resul kurt un bi yazısında brüt ücretin 10 katı cezadan bahsetmiş bu konuyla alakalı. yazı korkuttu bizi. verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
 
O başka birşeyden bahsetmiştir. 10 kat ceza görmedim ben sgkda. Benim dediğim şekilde ceza çıkacak.

Şöyle bir durum var. Bildirgedeki kişi sayısı başına kesiliyor asgari ücretin 5 te 1 i oranında ceza. Yani diyelim ceza 100 lira bildirgede 10 kişi var 10 kişinin bildirgesi verilmesi unutulmuş. 10*100=1000 tl ceza çıkıyor. Ancak sizde zaten 1 kişi var.
 
anladım. neyse ki tek işçi var. teşvikten de yararlanamıyo zaten önceki ödemeleri yapmadığı için.

teşekkür ederim,
 

Benzer konular

Üst