Vizite Kağıdında SMMM Kaşesi

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
mükellefimizin vizite kağıdına smmm kaşesini vurup imzalıyoruz bir sorunda çıkmıyor ama smmm bunları görünce küplere bindi 30 yıllık iş hayatıma son mu vereceksiniz siz ne yapıyorsunuz benim kaşemi nasıl olurda vizite kağıdına vurursunuz diye herkesefırça attı bu kadar abartmaya hakkı varmı firmanın muhasebesini tutan biziz viziteyi çıkartan biziz e-bildirge aylık ssk göndderen bankalara bilanço yollayan biziz hiç sorun olmuyorda işveren yada vekili kısmına kaşe vurup imza atınca nasıl sorun oluyor anlayamadım doğrusu
 
Ynt: vizite kağıdında smmm kaşesi

Haklı.

Bence herhangi bir sorun olmaz ama vizite kağıdına meslek mensubunun kaşesini basmanız ilginç.



Ayrıca benim kaşemi benim bilgim dışında kimse kullanamaz.her istediği yere basamaz meslektaşımın bu duruma izin vermesi ve sonra böyle bir şeye kızması........
 
Ynt: vizite kağıdında smmm kaşesi

Smmm'niz haklı.

Vizite kağıdındaki kaşe kısmında işverenin kaşe ve imzası isteniyor. Smmm o çalışan kişinin işvereni değil.
 
Ynt: Vizite Kağıdında SMMM Kaşesi

Türk ticaret kanununu okumanızda fayda var. Hele imza sirküsü/beyanında geçen yazıları bir okursanız iyi olur. Eğer firma/şirket meslek mensubuna vizite kağıdına imza atma yetkisi (vekalet) vermemiş ise atamaz. Kaldıki imza yetkisi olsa dahi kendi kaşesi üzerine değil firmanın kaşesi üzerine imza atılmalı. SGK farkına varır ise hem imza sahtekarlığından başınız ağrır hemde tüm sağlık harcamalarını sizden isteyebilir. (Bazıları "ne olacak canım" deyip başkasının yerine hatta taklit ederek imza atmakta. Lakin bunun ne kadar büyük bir suç olduğunu göremekteler.)
 
Ynt: Vizite Kağıdında SMMM Kaşesi

Vallaha benim patronum da smmm ama ne yapalım değil kaşesini adam işyerinin kilidini hatta alarm şifresine kadar kimseye söylemiyor. Bir keresinde kaşeyi masanın üstünde bıraktığım için beni dövmeye bile kalktı yani..
Hem zaten etik kurallarında da böyle bir şey yok yani vizite kağıdının altında işverenin imzası yazan yere smmm nin imzasını ve kaşesini(hele de izinsiz olarak)kullanmak ta pek mantıklı gelmiyor diğer cevaplara katılmakla beraber, patronunuza da sonuna kadar hak veriyorum..
 
Ynt: Vizite Kağıdında SMMM Kaşesi

Bırakın smmm kaşesini vizite kağıtlarına mükellefin kaşesini basıp imzasını taklit dahi etmeyin.Bazı çalışanlar hemen viziteyi alıp işyerine gitmeden doktora gideceğim diye sıkıştırma yapıyorlar.Mümkün olduğunca işyerine imza için gönderin baktınız olmuyor o zaman mükellefi arayıp durumu anlatın o izin verirse (en kötü ihtimal) imzasını taklit edersiniz.Bu defa da ben imzalamadım haberim yok derse sahtekarlıktan ceza yersiniz,benden uyarması.Ben 1996 yılında adama iyilik yapayım dedim,az daha güme gidiyodum. :) En iyisi hiç imzalamayın.Saygılar.
 

Benzer konular

Üst