VUK Genel Tebliği Sıra No.405 [e-beyanname gönderme].!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan milayda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: VUK Genel Tebliği Sıra No.405 [e-beyanname gönderme].!

Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce meslek mensupları ile mükellefler arasında düzenlenmiş ve hükmü devam eden Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesine ait bilgilerin, meslek mensupları tarafından bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde elektronik ortamda https://intvd.gib.gov.tr/ adresinde yer alan internet vergi dairesine girişinin yapılması gerekmektedir.

Sanırım cevabimi buldum tebiğ tarihinden önce ve hükmü hala devam eden derken yıl bilgisi verilmediğine göre, aralık 2010 da imzalanan sözleşmenin hükmü aralık 2011 e kadar devam eder :)

Hizmet sözleşmesi yapılmayan bir mükellef var ve 01.03.2011 sözleşme düzenlenip sisteme girişi yapılsa sıkıntı olur mu acaba ? Beyannamelerini eskiden beri gönderiliyor ve aracılık sözleşmeside yapılmış değil, bu sözleşmeyi düzenleyip sisteme girişinin yapılma süresi 15 gün müdür yoksa 1 ay mı ?

arkadaşlar benimde bir sorum olacak, 2009 yılında mesleki sözleşmesi yapılmış bir müleff, damga vergisi de ödenmiş, biz bunlar için her yıl tekrardan sözleşme düzenlemek zorunda mıyız? ben 2010 yılı için yeni sözleşme düzenlemdim mesela?? ayrıca bu ek3 ün yeni tarihli olarak mı düzenlenmesi gerekiyor, örneğin zaten 2009 yılında hem mesleki hizmet sözleşmesi düzenlenmiş ve de bu elektronik beyanname sözleşmesi düzenlenmişse, 2010 ve 2011 içinde tekrar düzenlemek mi gerekiyor??

gökçe_kurt ' Alıntı:
arkadaşlar benimde bir sorum olacak, 2009 yılında mesleki sözleşmesi yapılmış bir müleff, damga vergisi de ödenmiş, biz bunlar için her yıl tekrardan sözleşme düzenlemek zorunda mıyız? ben 2010 yılı için yeni sözleşme düzenlemdim mesela?? ayrıca bu ek3 ün yeni tarihli olarak mı düzenlenmesi gerekiyor, örneğin zaten 2009 yılında hem mesleki hizmet sözleşmesi düzenlenmiş ve de bu elektronik beyanname sözleşmesi düzenlenmişse, 2010 ve 2011 içinde tekrar düzenlemek mi gerekiyor??

Yapılan Sözleşme 1 Yıllık İse Diğer Yıllardada Yenileyip Damga Vergisi Ödemelisiniz.

sözleşmede "b) Sözleşme karşılıklı fesh edilmediği sürece yürürlüktedir. Ancak belirlenen ücret heryıl karşılıklı anlaşmayla yenilenerek sözleşmeye ek yapılarak, yeni sözleşme düzenlenmeden mevcut sözleşme geçerliliğini koruyacaktır." diye bir madde var, (ücrette de değişiklik yok) ben buna dayanarak yenileme yapmadım, o zaman ek3ün tarihini de 2009da yaptığım bu sözleşmenin tarihi olarak giriş yapabilirim.

arkadaşlar biz de mükelleflerimizle her yıl yeniden sözleşme yapıyoruz ama bu durumda sözleşme yapmayıp geçen seneki sözleşmelere madde koyarak süresini uzatsak damga vergisi olayından kurtulabilir miyiz?

mes_ar ' Alıntı:
arkadaşlar biz de mükelleflerimizle her yıl yeniden sözleşme yapıyoruz ama bu durumda sözleşme yapmayıp geçen seneki sözleşmelere madde koyarak süresini uzatsak damga vergisi olayından kurtulabilir miyiz?

Kesinlikle Hayır Damga Vergisini Her Yıl Ödemelisin.Mahsuba gittiğinde Mahsup işlemini Gerçekleştirmezler Sırf Damga Vergisi Ödemedin Diye.

Ya biz bu sözleşmeler için şu ana kadar hiç damga vergisi ödemedik, o yüzden bilgim de yok. Mesela bir firmayla 01/01/2011 de sözleşme yaptım, hangi oranda damga vergisini, ne zamana kadar, ne şekilde ödemeliyim? Kendi muhtasar beyannamemi verirken mi yoksa vergi dairesine sözleşmelerle beraber giderek mi?

Yeni bir evrak imzalanmadığı sürece damga vergisi olmaz. Kontratların süre uzamalarında damga vergisi doğması için bununla ilgili yeni bir evrak (yeni sözleşmeye veya protokol vs) imzalanmalıdır.

Damga Vergisi Kanunu :

Şümul
Madde 2 - Vergiye tabi kâğıtlar mahiyetinde bulunan veya onların yerini alan mektup ve şerhlerle, bu kâğıtların hükümlerinin yenilenmesine, uzatılmasına, değiştirilmesine, devrine veya bozulmasına ilişkin
mektup ve şerhler de Damga Vergisine tabidir.

Kısaca : "Vergiye tabi kağıtda yer alan hükümlerin uzatılmasına ilişkin mektup ve şerhler damga vergisine tabidir" diyor. Uzatıldığına ilişkin ortada yeni bir kağıt olmadan veya mevcut sözleşmenin üzerine şerh atılmadan damga vergisi doğmaz.

mes_ar ' Alıntı:
Ya biz bu sözleşmeler için şu ana kadar hiç damga vergisi ödemedik, o yüzden bilgim de yok. Mesela bir firmayla 01/01/2011 de sözleşme yaptım, hangi oranda damga vergisini, ne zamana kadar, ne şekilde ödemeliyim? Kendi muhtasar beyannamemi verirken mi yoksa vergi dairesine sözleşmelerle beraber giderek mi?

Sözleşme bedeli üzerinden binde 8.25, sözleşmenin imza tarihinden sonra 15 gün içinde ödenir. Bazı vergi daireleri sadece sözleşme fotokopisi ile, bazıları dilekçe+söz. fotokopisi ile , bazıları ise damga vergisi beyannamesi isteyerek damga vergisini tahakkuk ettiriyorlar.

Cerrah ' Alıntı:
Yeni bir evrak imzalanmadığı sürece damga vergisi olmaz. Kontratların süre uzamalarında damga vergisi doğması için bununla ilgili yeni bir evrak (yeni sözleşmeye veya protokol vs) imzalanmalıdır.

Damga Vergisi Kanunu :

Şümul
Madde 2 - Vergiye tabi kâğıtlar mahiyetinde bulunan veya onların yerini alan mektup ve şerhlerle, bu kâğıtların hükümlerinin yenilenmesine, uzatılmasına, değiştirilmesine, devrine veya bozulmasına ilişkin
mektup ve şerhler de Damga Vergisine tabidir.

Kısaca : "Vergiye tabi kağıtda yer alan hükümlerin uzatılmasına ilişkin mektup ve şerhler damga vergisine tabidir" diyor. Uzatıldığına ilişkin ortada yeni bir kağıt olmadan veya mevcut sözleşmenin üzerine şerh atılmadan damga vergisi doğmaz.
mes_ar ' Alıntı:

Dikkat Ederseni Arkadaşın Sorusunda Gecen Seneki Sözleşmeye Madde Ekleyip Uzatırsak Diye Bir İbare Var.Bu Durumda Damga Vergisi Ödemelidir.

Sözleşme süresi uzatıma ilişkin hükümlerin sözleşme imzalanması anında konulması halinde tekrar tekrar damga vergisine gerek yok, ancak mevcut sözleşmenin süre uzatımının her yıl tekrar ek metinler ile imza edilmesi belgelenmesi, şerh konulması şartı konulmuş ise şerh konulduğu an damga vergisi doğar.

İstanbul Smmm Odasının güncellenmiş son duyurusunu okumanızı tavsiye ederim.

Duyuru

Sayın ZİNDAN bu duyuruya göre 2011 için yaptığımız sözleşemelerin tarihi ne olursa olsun 15/03/2011 e kadar bundan sonra yapacağımız yeni sözleşmeleri de bir ay içinde siteye kaydetmemiz gerekiyor, doğru mu anladım?

Sİteye giriyorum giriyorum bir türlü sözleşme girişi vs. diye bir link yok.
Vergi Dairesine gittim meğer bana verdikleri şifre ile sadece kendi beyannamelerimi gönderebilirmişim.Dedim nasıl olur şimdiye kadar verdiğim beyannameler ne olacak?
Kimse verecek cvp bulamadı,mühür numaramı sisteme girdi memur.baktık link gelmiş :)

e.smmm.a ' Alıntı:
Sİteye giriyorum giriyorum bir türlü sözleşme girişi vs. diye bir link yok.
Vergi Dairesine gittim meğer bana verdikleri şifre ile sadece kendi beyannamelerimi gönderebilirmişim.Dedim nasıl olur şimdiye kadar verdiğim beyannameler ne olacak?
Kimse verecek cvp bulamadı,mühür numaramı sisteme girdi memur.baktık link gelmiş :)

:) Bende de benzer bir durum olmuştu şifreyi alırken, neyseki anında fark edildi ve düzeltildi.. Memur arkadaşlarımız çok dikkatli.. ???

mes_ar ' Alıntı:
Sayın ZİNDAN bu duyuruya göre 2011 için yaptığımız sözleşemelerin tarihi ne olursa olsun 15/03/2011 e kadar bundan sonra yapacağımız yeni sözleşmeleri de bir ay içinde siteye kaydetmemiz gerekiyor, doğru mu anladım?
Evet, bende öyle anladım.

arkadaşlar herkese kolay gelsin
adi ortaklık şeklindeki muhasebe büroları için sözleşme girişi yapmıyoruz.peki ortaklar adına gecici vergi beyannamelerini gönderirken aracılık sözleşmesimi yapılmasımı gerekir yoksa 15 marta kadar aracılık sorumluluk sözleşme bilgisi verimelimidir ?

Peki ben mali müşavir olarak kendi beyannamelerimi göndermek için, kendimle mi sözleşme yapmalıyım? Bir de sözleşme no ve tarihi ile hizmet sözleşmesi tarih ve nosunu soruyor. Bu ikisi arasındaki fark nedir?

kendi kendinizle sözleşme yapmanıza gerk yok zaten sistem girişe izin vermiyor cünkü bizim önceden aldığımız şifremz var. hizmet sözleşmesi odalardan alıp matbu olarak kullandığımız sözleşmeler üzerinde numaralar mevcut .arcılık ve sorumluluk sözleşmesi ile aracılık sözleşmelerine kendimiz numara veriyoruz