x işletmesi tarafından bina kiralanıp kiraya verilmesi...

Üyelik
15 Mar 2007
Mesajlar
50
Arkadaşlar örneğin x gıda işletmesi var..Bu gıda işletmesi 2 kişiye ait olan bir binayı kiralamak istiyor...Ve bu binanın dairelerini günlük veya aylık kiraya verecek..Bir nevi rezıdans şeklinde işletecek...Bu durumda x gıda işletmesinin bu işe başlaması için prosedür olarak neler yapması gerekir...?Yardımcı olursanız sevinirim...Kiralayacak ve kiraya verecek....
 
Ynt: x işletmesi tarafından bina kiralanıp kiraya verilmesi...

Selamlar
Gıda işletmesinin kiraladığı yeri veya yeriin bir bölümünü 3.şahsa veya şahıslara kiraya verebilmesi için bu muvafakatın (iznin) kira sözleşmesinde belirtilmiş olması gerekir.Kontratta belirtilmese bile daha sonra bu muvafakat yazısının alınması icap eder.Kiralayan tarafından bu izin verildiği ölçüde kiracı tarafından diğer 3.şahıslara da kiraya verilebilir.
Gıda işletmesinin kendi kirası stopaja tabi olup,3.şahıslara yapılan kiralamalar (aktife kayıtlı olmasa da ) fatura üzerinden kdv'ye tabi olacaktır.
Önce kendi kiralama prosedürünü yerine getirecek,sonrasında diğer kiracılar oldukça yine kontrat düzenlenip faturaya bağlanacaktır.
Saygılar
 
Ynt: x işletmesi tarafından bina kiralanıp kiraya verilmesi...

x gıda işletmesi şahıs mı şirket mi?
 
Üst