Yabancı Sermayeli Şirket

Üyelik
27 Ağu 2014
Mesajlar
4
Konum
tokat
Merhaba
İlginç bir durumla karşı karşıyayız. 5 aydır çözemediğimiz bir sorun. Şöyle ki;

Danimarka ortaklı bir firmayız, Türk ortak hissesini devretti. Tek ortaklı Anonim şirket olduk. Ancak bu terk ortak Danimarka da kurulu bir şirket yani tüzel ortak. Şehrimizde bulunan Ticaret odası bizden şöyle bir evrak istiyor. Bu tüzel ortak olan yabancı şirketin yönetim kurulu içlerinden birine türkiye de ki şirketi temsil etmesi için yetki verdiklerine dair bir yazı yazılmasını, imzalanmasını ve bu imzalı evrakı da Danimarka da ki Türk konsolosluğuna onaylatmalarını istiyor. Biz bu evrakı 5 aydır bir türlü alamadık. Nerede hata yapıyoruz bilmiyoruz. Öğrenemiyoruz. Yönetimde boşluk var bu bizi çok zor durumda bırakıyor. Ve beceriksiz durumuna düşürüyor.
Tüzel ortağın kendi içlerinde kimin yetkili olduğu müdür olduğunu gösteren evrakı var. Ama bu evrak bizim için yeterli değil.Ticaret odası, O müdürün imzasını geçerli bulmuyor. Bu konuda bana akıl verebilir misiniz. ya da Hangi kurum bana bu konuda bilgi verebilir. Teşekkürler.
 
...
Tüzel ortağın kendi içlerinde kimin yetkili olduğu müdür olduğunu gösteren evrakı var. ...
Danimarka'daki şirketin yetkilileri değil Danimarka'daki şirketin Türkiye'deki şirketten sorumlu olacak kişisi ile ilgili evrak istenmekte. Danimarka'daki şirkette oranın kanunlarına göre bu yetkiyi kim verebilecek ise yetki yazısı çıkaracaklar ve size söylendiği gibi işlemleri yapacaksınız.
 
temsil belgesi

Merhaba,

Danimarkadaki şirket herhangi birisini (Danimarkadaki şirkette yetkili olsun veya olmasın) şu kişiyi, Türkiyedeki şirkette sermaye paylarımızı tam yeti ile temsil etmeye yetkisi veriyoruz, diye karar alacak. karar Danimarka noterine tasdik ettirilecek + apostil şerhi yaptırılacak Danimarkada. Daha sonra siz apostilli gelen belgeyi burada noter tercümesi yaptırarak kullanacaksınız. o kişinin karar defterini imzaladığı durumlarda İTO ya ibraz edeceksiniz. Dikkat bu belge önemlidir..fazla nüsha çıkarıp yedekte tutunuz..
 
Teşekkürler, her iki cevap içinde. Bende aynen böyle yol izledim. Ancak nerede hata yapıyoruz bilemiyorum. Bu işlemi yaptıramadık. Kilitlenip kaldık resmen. Çünkü diyorlar ki bizim şirketin müdürü zaten tek başına imzaya yetkisi var. O yetki evrakı ile işlemini yapabilirsiniz diyorlar. Danimarka da böyle bir evrak mı düzenleyemiyorlar anlamadım. Ortak bir bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Bakalım bekleyip göreceğiz. En azından doğru yolda olduğumuzu biliyorum. Tekrar teşekkürler.
 
Sayın tarcan555,

Danimarkadaki şirket ortaklarından birinin tam yetkilendirilmesi gerekir. Yeni TTK'ya göre olmazsa olmaz şart. Bu nedenle Danimarka firmasının herhangi bir yetkilisinin varlığı veya herhangi bir yetkili kişi bu temsil'e yeterli değildir.

Danimarkadaki Ticaret Odasından alınacak bir ortaklık belgesi ile "Konsolosluğa gidilip" "......sayılı ticaret siciline kayıtlı hissedarı bulunduğumuz şirketi sınırsız yetkiyle temsil ve ilzam etmek üzere Şirket Ortağımız .................'yı yetkili kıldığımızı beyan ederiz demeleri gerekir." Bu yazı konsolosluk nezdinde hazırlanıp Türkiye'ye gönderilir. Belge Türkiyede bir örneği Sicile verilerek ve tescil ve ilan edilerek kullanılır.
 
Üst