fonradar

Yanında Staj yapılan Meslek Mensubunun 2 yıl defterini alamamak hk

Üyelik
1 Eyl 2019
Mesajlar
4
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba
Benim durumumu size özetlemek istiyorum. İstanbul Odası buna cevap veremedi.

2015-2016-2017 yıllarında staj gördüğüm meslek mensubun yanından çıktım. İşten ayrılalı 2 yıl oldu. 20.07.2017 de işten kendi isteğimle ayrıldım. 12.08.2018 tarihinden itibaren büromu açtım. 1 yıldır smmm olarak çalışmaktayım.

Staj gördüğüm meslek mensubun müşterisi , ben işten çıktıktan sonra 01.10.2017 tarihinde A isimli meslek mensubuna defterlerini taşımış , A isimli meslek mensubu öldüğü için defterlerini almak zorunda kalmış 01.01.2019 da B isimli meslek mensubuna geçiş yapmak zorunda kalmış. Bu firma 2 tane smmm değiştirmiş.

Ben bu firmanın defterini alırsam eğer 2 yıl geçmediği için suçlu olur muyum?

İşten ayrılalı 2 yıl oldu , ama ruhsat alalı 1 yıl oldu. Ayrıca ben bu defteri staj gördüğüm meslek mensubundan da almıyorum. Başka bir meslek mensubundan defteri aldığım için sorun olmaz diyenlerde var. Hangisi doğru yardımcı olur musunuz?
 
Ben her gelen mükellefin SCR sini araştırmak zorunda mıyım? Örnek veriyorum belki firma şirketi staj gördüğüm meslek mensubuna kurdurdu 1-2 ay çalıştı. Başka bir meslek mensubuna geçti. Ordan bana geldi. Ben her defterini aldığım kişinin eski patronumun mükellefi olup olmadığını sorgulamak zorundamıyım arkadaşlar.

Defteri staj gördüğün kişiden , 2 yılı doldurmadan alırsan sorun yaşarsın diyenlerde var, sen defteri staj gördüğün kişiden almıyorsun arada başka bir meslek mensubu var. Alabilirsn sorun olmaz diyende var. Benim ne yapmam lazım arkadaşlar. Yardımcı olur musunuz?

2 yıl olayı hangi şartlarda geçerli???
 
Merhaba
2 yıl kuralı geçerli olsa bile-ki uygulama ve yaptırımına rastlamadım- defteri ilk elden alan siz değilsiniz.Aradaki 3.meslek mensubu var ve vefat etmiş.Yani yaşıyor olsaydı zaten o devam edecekti.İstanbul Odası kendi yasasına mı cevap veremiyor :) Böyle saçmalık olur mu? Kaldı ki bu defter 3.meslek mensubuna devir yapılmadı mı?Yani stajı yaptığınız meslek mensubu zaten bu kişiye devri yaptı ve defter elinden çıktı.Artık hangi 2 yıldan bahsediyoruz.Ya bırakın bu işleri :)
 
Üst