Yanlış İşten Ayrılış İptali Ve Hatalı Çıkış Sebebi Düzeltme

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
Bir işçimizi yanlışlıkla 16.07.2013 tarihinde çıkış vermişiz ve 10 gün geçtiğinden iptal edemiyoruz
Bu durumda, işten ayrılış bildirgesini nasıl iptal edebiliriz
Ayrıca yine aynı gün 16.7.2013 tarihinde çıkışı yapılan işçinin çıkış sebebini işveren tarafından çıkış yerine sehven istifa yapmışız
Bu durumda, bu işten ayrılış bildirgesindeki işten çıkış sebebini nasıl değiştirebiliriz
İyi Çalışmalar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba sgk hizmet listesinde cikis nedenine 4 yazip onaylayiniz. İskura da dilekce ve tazminat ödeme makbuzlrini ibraz etmeniz gerekmektedir.

İyi geceler
 
2 yanlışlığıda bağlı bulunduğunuz SGK'ya dilekçe vererek düzelttirebilirsiniz ancak.Ayrı ayrı yazın dilekçeleri durumu anlatın.Yanlışlıkla çıkış yaptığınız işçi için işten ayrılış bildirgesinin iptal edilmesini , çıkış sebebini yanlış seçtiğiniz işçi içinse işten çıkış sebebinin sehven 03 istifa olarak seçildiğini ancak çıkış sebebinin 04 işveren tarafından çıkış olması gerektiğini ve bu şekilde değiştirilmesini istediğinizi yazın.2 dilekçeyede yanlış yapmış olduğunuz bildirgelerin birer örneğini ekleyin ve kuruma verin.Kurum gerekli düzeltmeleri yapacaktır.
 
merhaba,

SGK hizmet listesine bakarım diyor. eğer hizmet listesine çıkış nedenini 04 olarak doğrusunu yazarsanız, SGK dilekçe istememektedir. işkura da durumu izah eden dilekçe ve ödeme makbuzlarını ibraz etmeni gerekmektedir. işten ayrılış dilekçesinin iptali için de dilekçe yazmanız gerekmektedir.
 
Doğru ya.Bu ay mali tatil vardı.Yanlış yaptığınız 2 bildirgeyide iptal ederek tekrar düzenleyebilirsiniz.Bugün 16.07.2013 olarak çıkış yapma şansınız var.Çıkış kodunu yanlış seçtiğiniz kişinin belgesini iptal edip doğru şekilde tekrar çıkışını yapın.Diğer çıkış olmaması gereken işçinin bildirgesinide iptal etmeniz yeterli.
 
off aynı yanlışdan bizde yaptık bakalım ne olcak :)
 
Son düzenleme:
Mrb aynı hatayı bizde yaptık.işten çıkış nedeni işveren olarak yapmamız gerekiyordu.sgk dilekçe vererek düzeltebiliyor muyuz.acil cvp bekliyorum.
 
Üst