Yanlışlıkla ileri tarihli fatura kesildi..

Gökhan33

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Nis 2006
Mesajlar
172
Konum
Bursa
Sevgili üstadlarım, firmamız bilgisayarında meydana gelen bir hatadan dolayı p.tesi ve salı (17-18 Temmuz) günleri kesilen faturalar, 19-20 ağustos tarihlerine kesilmiş, hata bugün farkedildi ve bilgisayarı düzelttik. Ulaşabildiğimiz faturaları kaşe ve imza ile düzelttik ama ulaşamadıklarımızda var..Bu durumda ne olabilir..İleride başımıza iş açar mı? Ne önerirsiniz.
 
Faturalın tümünü gelir olarak kayıt edin. Ayrıca 391 KDV tahakkuklarını yapın. Seri ve sıra numaralarınn sizde kalan nüshaları üzerinden hepsini düzeltip kaşeleyin. Ulaşamadıklarınızı bir tutanak halinde tespit edip ulaşamadığınızı bir hata sonucu ileri tarihe kesildiğini belirtin. Eğer hata bilgisayardan kaynaklandı ise bunu belirten bir teknik servis raporu da koyun. Başkaca yapacak birşey yok. Bekleyin :cry:
 
Üstad öncelikl teşekkürler, faturaların hepsini geri topladık ve imza kaşe ve "tarafımızdan düzeltilmiştir" şeklinde not düşerek düzelttik, kayıtlara da gerçek tarihinde girdik mi bir sorun kalmaz sanırım.
 
Evet geçmiş olsun. Tabi bu bir matrah farkı değil ancak bir usulsüzlük. Bu tür hatalar zaten öküz altında buzağı arayan vergi idaresinin eline koz veriyor.
 
Kıymetli arkadaşım;

Düzenlemiş bulunduğunuz faturalarda Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası bulunmaktadır.

Dolayısyla yapacağınız tespitlerle birlikte karşı tarafta bulunan müşterilerinizi de resmi yoldan uyarmak için bu adreslere durumu izah eden bir mektubu taahhütlü olarak gönderirseniz olayı resmileştirmiş olursunuz.
 
Üst