Yapay Zeka Denetimleri Başladı. 600.000 TL Ceza Kesildi.

Merhaba arkadaşlar kolay gelsin...

Yeni yıl itibariyle maliyenin yapay zeka vergi denetimleri başladı hazırlıklı olun.. Şu anda diş hekimleri ardından sıra, avukat ve meslek mensuplarına gelecekmiş.. Bunu nereden biliyorum.. Mevcut diş hekimi mükellefimiz yapay zeka denetimine girdi bugün, bu denetimi yapan müfettiş söyledi.. Diş hekimi mükellefe 600.000 TL usulsüzluk cezası kesildi.. 2023 yılı zarar beyan edilmiş gerekçesi ile.. Yapay zekaya göre kar olması gerekiyormuş..

Diş hekimliği odası gelen bir çok cezaya karşı itiraz edilmesini üyelerine bildirmiş....

Sizlere gelen böyle bir durum var mı.. Gelmedi ise hazırlıklı olun.. Bu cezaların altından nasil kalkılır, mükellef diş hekimi,cezaya itiraz edip mahkemeye basvurucak.. 600.000 TL ceza nedir arkadaşlar, nasıl kolay kesilebiliyor, kaçakçılık mı yapıldı, sahte evrak mı düzenledi bu insanlar.. Bir arkadaşımın avukat mükellefine de 420.000 TL ceza kesilmiş??

Yeni yıl itibariyle maliyenin yapay zeka vergi denetimleri başladı hazırlıklı olun.. Şu anda diş hekimleri ardından sıra, avukat ve meslek mensuplarına gelecekmiş.. Bunu nereden biliyorum.. Mevcut diş hekimi mükellefimiz yapay zeka denetimine girdi bugün, bu denetimi yapan müfettiş söyledi.. Diş hekimi mükellefe 600.000 TL usulsüzluk cezası kesildi.. 2023 yılı zarar beyan edilmiş gerekçesi ile.. Yapay zekaya göre kar olması gerekiyormuş..

Diş hekimliği odası gelen bir çok cezaya karşı itiraz edilmesini üyelerine bildirmiş....

Sizlere gelen böyle bir durum var mı.. Gelmedi ise hazırlıklı olun.. Bu cezaların altından nasil kalkılır, mükellef diş hekimi,cezaya itiraz edip mahkemeye basvurucak.. 600.000 TL ceza nedir arkadaşlar, nasıl kolay kesilebiliyor, kaçakçılık mı yapıldı, sahte evrak mı düzenledi bu insanlar.. Bir arkadaşımın avukat mükellefine de 420.000 TL ceza kesilmiş??

Diş hekimi mükellefe 600.000 TL usulsüzluk cezası kesildi.. 2023 yılı zarar beyan edilmiş gerekçesi ile.. Yapay zekaya göre kar olması gerekiyormuş..

😂😂😂😂🤣🤣🤣

Tabiki hemen itiraz etsin. Yahu geri zekali mi bunlar ? Mahkemede ne diyecekler. Cok komik efendim biz beceremedik yapay zekaya sorduk. Oda kar dedi. Bu tam bir gerizekalilik.

Bu geri zekalilar soruyu bile soramamislardir. Yada soyle sormuslardir. Adam disci kar mi ? Zarar mi ? eder diye sormuslardir. Oysa hemen sorularinin ardina kira, mesleki giderler vb. giderleri de ekleseler yapay zekanin bunlara verecegi cevap inan su olurdu. '' Yahu siz gerzekalimisiniz, adam nasil kar etsin olur.''

Aslinda bu pislikler 5'li cetenin vergi borclari olan 660 milyar TL'yi sildikleri icin simdi bu parayi toplamanin ve sarayin giderlerini karsilamanin niyetindeler.

Hemen dava acin, hemen

Son düzenleme:
Ülkede spor klüplerinin vergi borçlarını siliyorlar..
diş hekimine 600.000 TL ceza kesiyorlar..

bizim de bir avukat arkadaşımıza 330.000 TL özel usulsüzlük cezası kesildi..bu nedir anlamadık..
herkese gelecekmiş bende duyum aldım.

22 Yildir muhasebe mesleginin icinde ve suan bir mali musavir olarak acik olarak soylebilirimki kimse vergi vermek istemiyor, vergi vermesin diye kanundan ve uygulamalardan kaynaklanan eksiklikleri kullanarak elinden geleni yapiyor, bu durumda vergi veren durust mukellefte magdur oluyor..E fatura, E defter, Capraz kontroller Denetim ve algoritmik yapay zaka destekli capraz kontrol teknolojilerinin daha da gelistirilmesini ari kovani gibi calisan ama hic beyan etmeyen herkim varsa bunlarin kayit altina alinmasini destekliyorum.

600.000 ceza kesiliyor ise,bunun bir gerekçesi veya daire tarafından dayatılan bir sebep vardır.İnceleme yapmadan,mükellefe savunma hakkını tanımadan (ki itirazda mutlaka kullanacaktır) direkt cezayı kesip göndermek,sistemin tamamen ceza kesme üzerine tasarlandığının açık bir delilidir.
Ben cezamı keserim, ya mahkemeye git,itiraz et, ya da gel,paşa paşa al indirimini kalanını öde anlayışıdır.Mahkemelerin durumuda ortadadır,oturur kaç yıl davanın sonuçlanmasını beklersiniz.600.000 cezanın tabiki gerekçesini öğreneceksiniz."yapay zeka böyle öngörmüş" ne demek? Parametreleri istediğin gibi tanımla,sonrada ben yapmadım aha bunun suçu de,bu yaptı de! ne güzel sistem..Mükellef eğer haklı olduğunu iddia ediyorsa tabiki derhal itiraz...

Önemli bilgileri kapatıp cezanın ihbarnamesini paylaşır mısınız?

Arkadaşlar detayları bilmeden yorum yapmamak lazım.
-Cezanın adı tam olarak ne?
-sadece usulsüzlük cezası mı uygulandı yoksa vergi + vergi ziyaı cezası da uygulandı mı?
-gerekçesine ne yazılmış?
-defter belge istenmiş mi?
-cezayı uygulayan doğrudan vergi dairesi mi yoksa yapay zeka verilerini dayanak gösteren (zannetmem böyle bişey olacağını) müfettiş raporunu dayanak gösterip uygulayan vergi dairesi mi?

Bunları bilmeden yapacağınız yorumlar hatalı olur. Vergi usul kanununda yet alan 1. Ve 2. Derece usulsüzlük cezalarının bir yılda 600.000 tl gibi bir rakama ulaşması mümkün değil.

Arkadaş ya sallıyo, ya da eksik bilgi veriyo.

Muhasebe mesleğinin müşteri ile vergi dairesi arasında bir köprü görevi üstlendiği söylenir bu doğru değildir muhasebeci de müşteri gibi bir mükelleftir.kopru olan vergi dairesidir iktisadi grafiklerde alıcı ile satıcı arasına giren işçi ile işveren arasında giren tüketici ile üretici arasına giren ve daha bir çok noktada grafiklerde hep köprüye benzeyen vergi dairesidir.ama bu köprü ilerde şimdi değil istediğimiz gibi olacağına inanıyorum

Bazı arkadaşlar troll konu demiş, paylaşım istemiş ama konu ciddi arkadaşlar..
sırada avukat ve biz mali müşavirler var..

Türk Dişhekimleri Birliğinin yazısını paylaşıyorum..

Ekli dosyalar

• 473102272_3118797938261755_4692842227865798012_n.jpg
    473102272_3118797938261755_4692842227865798012_n.jpg
    164.1 KB · Görüntüleme: 30
Bu yapay zekaya göre kar etmesi gerekiyormuş hususu, yanlış aktarılıyor sanırım. Maliye yeni bir program satın almış. Bu program aracılığı ile sistemden istediği tarihe göre raporlar üretebiliyor. Bir de bir çok kurumdan da veri alışverişi yapılıyor. Çok rahat bir şekilde sanırım uyumsuzlukları tespit ediyorlar. Bir mali müşavir arkadaşımı veraset ve intikal vergisi hususunda çağırmışlar, verilen bilanço ile bizim çıkardığımız bilanço arasında farklılıklar var diye.

Mali müşavirlik mesleğini ezdirmeyin abi savunun şu mesleği bir değeri olsun hepimiz aynı yoldayız biraz sesimiz çıksın lütfen ya saçmalığa bak onu söyleyen müfettiş önünü ilikleyip smmmden özür dilemeli bizde devletin memuruyuz ayıp yahu ayıp