fonradar

Yargıtay Kararı

Üyelik
15 Şub 2012
Mesajlar
29
Konum
istanbul
merhabalar

siz degerli üyelere bir sorum olacak iş verene açmış oldugum tazminat davasının ilk aşaması olan iş mahkemesini kazandım,ancak karsı taraf temhiz etti ve yargıtaya gitti, yaklaşık 1 yıldır yargıtayda olan dosyama e devletten her baktıgımda,yargıtayda oldugu yazılıydı ancak bugun baktıgımda KARARA ÇIKTI yazıyor bunun ne anlama geldigini yazarsanız sevinirim yargıtay iş mahkemesinin vermiş oldugu kararı onamışmı oluyor yoksa başka bir anlamı varmı kazandımı kaybettimi açıklayıcı yazarsanız sevinirim....
vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkürler
 
1 yıldır rafta bekleyen dosyanız, sonuçlanmış, hakim gerekçeli kararı yazacak demek oluyor
 
"....yargıtay iş mahkemesinin vermiş oldugu kararı onamışmı oluyor yoksa başka bir anlamı varmı kazandımı kaybettimi "
karara cıkmıs olması değil lehinize mi aleyhinize mi karar olduğunu gerekçeli kararın avukkatınıza veya size tebliğ edildiğinde anlayabilirsiniz veya avukatınız kendi şifresi ile sistemden görebilir.
 
öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim valla ne yalan söyleyim avukatımla biraz iletişim kopuklumuz var pek bilgi verme taraftarı deil,kendisiylede az önce görüştüm kararın onama gibi oldugunu düşünüyor,ancak oda sizin gibi gerekçeli kararın tebliginden sonra bilgi verebilecegini söyluyor, biraz latife yapmak gerekirse umarım arama zahmetinde bulunupda söyler,temhizde olalı nerdeyse 1 yılı geçti inşallah hakkımızda hayırlısı ne ise o olur,merak ettigim bir konuda, olaki yargıtay kararı lehime çıkmaz ise diger secenekler ne olur bunun hakkındada bilgi verirseniz sevinirim ,çünki iş mahkemesi iş vereni ihbar ve kıdem tazminatımın verilmesine hükmetti. biraz araştırma yaptım formda ve bazı hukuk sitelerinde genelde iş mahkemesinin vermiş oldugu kararı yargıtay onaylıyormuş ne kadar dogru bilmiyorum..3 yıl gibi uzun süren bir davayı haklı olupda kaybetmek birazda olsa insanı üzer. düşünün 7 yıl bir iş yerine emek veriryorsunuz,günün birinde bir yetkili arkadaşımız çıkıyor sizin hakkınızı gasp etmek istiyor sizde kabul etmeyince.3.5 bın lıra için koskoca adına şanına yakışmıyacak işvereni ve bizim gibi kiracı olupda asgari üçretle geçinen emekçileri mahkeme koridorlarında süründürüyor,bunun adını ne koyarsanız koyun kısaca konu böyle.... gerçi ben elime gecenle yetinirim ama acaba diyorum o arkadaş yetinebilecekmi bunuda zamanla görücez kimbilir belki bir santim uzar yada kısalır....ne dersiniz cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Yargıtay mahkeme kararını çok büyük bir usul hatası yoksa onaylar. Bir hafta içersinde kesin kararı öğrenirsiniz. Yargıtay onayladıysa mahkeme ilamınıile tahsil edilmek üzere icaraya başvuracaksınız. Onaylanmadıysa davanız kararı veren yerel mahkemeye tekrar görülmek üzere iade edilir.
 
Yargıtay iş mahkemelerinde hakimin veya bilrikişi raporunun doğrultusunda genelde işçi lehine karar verir. Özellikle kıdem ve ihbar gibi genel kabul görmüş örneklerin çokluğundan bu konularda işçi lehine kararlar çıkıyor. Fakat sizin her halukarda @nguroy un da dediği icra işlemlerin, olacaktır. Avukatınızla bağlantı kurmanız gerekir.
 

Benzer konular

Üst