Yargıtay'dan Kıdem Tazminatı Kararı

ebru şener

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2005
Mesajlar
1,802
Konum
İstanbul
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, iş yerinde 7,5 yıl kıdemi olan bir işçinin tazminatından vazgeçerek iş sözleşmesini feshetmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğuna karar verdi.



ANKARA-AA- Kararda, "Davalı işveren ise davacının iş kurmak için istifa ettiğini savunmaktadır. 7,5 yıl kıdemi bulunan işçinin durup dururken iş sözleşmesini feshetmesi hayatın olağan akışına aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

İşçinin istifa ettiğini öne süren işverenin haklı fesih nedenini kanıtlayamadığına dikkat çekilerek, işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesine hükmedildi.
 
Her olayın kendine özgü koşulları olabilir,bu tür davalarda sözleşmenin işveren tarafından haksız olarak feshedilip-edilmediği önem taşıdığı için mahkeme daha çok bu nokta üzerinde yoğunlaşıyor,ortada salt olarak gerçekten işcinin istifa etmiş olduğuna dair belge-yazılı beyan da mevcut olmadığından, davalı işverenin bu fesih işlemine dair iddiasını somut delillerle ispatlaması gerekir ki tabi bu durum genelde mümkün olmaz,çünkü böylesi işveren gerçeği gizlediği,gizliyor olduğu için gerçek olmayan iddiasını da ispat edemez,nitekim de edemiyor.

(Bu konu dışında ayrıca hatırlatalım,işci tarafından işverene sunulan istifa dilekçesi,sözleşmenin işci tarafından bozulduğunu gösteren güçlü bir delil ise de,istifa dilekçesindeki beyanlara da dikkat etmek gerekir.)
 
Son düzenleme:
7,5 yıl istifa pek inandırıcı gelmedi tezi yanlıştır. Kimin elinde yeterli delil var ise ona göre karar verilmesi gerekir.
 

Benzer konular

Üst