fonradar

Yatırım Teşvik Belgesi ve Kdv siz Fatura

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İyi Çalışmalar
Biz bir firmaya almış olduğu teşvik belgesi kapsamında geri dönüşüm tesisi yapıyoruz
Bu tesisle ilgili makina ve teçhizat lar belegede 3.500.000 Tl tutuyor ve bu makine teçhizat listeli ve bunları kdv siz olarak faturaladık
Ancak bunun dışında teşvik belgesinde "Bina İnşaatı" diye ibare var ve karşısında 2.000.000 Tl yazıyor
Sonuçta yatırımın 3.500.000 Tl si makina teçhizat ve 2.000.000 Tl ise tesisin bina yapım yatırım tutarı
Bu durumda biz 3.500.000 Tl lik makina teçhizatı faturalarken kdv siz kestik ancak ayrıca tesisin yapımı sonunda faturasını yani 2.000.000 Tl lik faturayı bu teşvik belgesine göre kdv siz kesebilir miyiz ? Yoksa kdv'siz fatura sadece makina ve teçhizat satışımız için mi kesilir? Ancak iki harcamada yatırımın bir parçası değil mi?
Saygılar
 
Ynt: Yatırım Teşvik Belgesi ve Kdv siz Fatura

KDV Kanunun 13/d maddesinde Yatırım Teşvik Belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamındaki makina ve teçhizat teslimlerinin KDV'den istisna olduğu hükmü yer almaktadır. Makine ve teçhizat kavramı ise 1 Seri Nolu MSUGT'de üretimde kullanılan her türlü makine, tesis ve cihazlar ile bunların eklentileri ve bu amaçla kullanılan taşıma gereçleri olarak tanımlanmıştır. Oysa binalar ve hatta demirbaşlar,sarf malzemeleri ve yedek parçalar bu kapsama girmemektedir. Bu nedenle bina için KDV md.13/d kapsamında KDVsiz fatura düzenleyemez ve istisnadan yararlanamazsınız.
 
İyi günler,

Belediyeye yaptığımız anahtar teslimi yapım işi kapsamında inşaat ve mekanik işleri mevcut. Belediye mekanik ekipmanlarda teşvik almış. Biz mekanik ekipmanları KDV li olarak tedarik ettik. Belediyeye fatura keserken inşaat kısımları kdv.li , mekanikleri KDV.siz mi yazmalıyız?
 
Üst