F fb1907 Katkı Sunan Üye Üyelik 9 Haz 2005 Mesajlar 429 13 Mar 2008 #1 musterisinden aldıgı mezartaşı siparisini fabrikada yaptirip müşterisine satan işyeri sahibinin yazarkasa alması gerekirmi? yardımlarınızı bekliyorum...
musterisinden aldıgı mezartaşı siparisini fabrikada yaptirip müşterisine satan işyeri sahibinin yazarkasa alması gerekirmi? yardımlarınızı bekliyorum...
B BurcuALBAYRAK Üyelik 20 Kas 2006 Mesajlar 18 18 Mar 2008 #2 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? İş sahibi gelir vergisi mükellefiyse elbette yazar kasası olmak zorunda..
F fb1907 Katkı Sunan Üye Üyelik 9 Haz 2005 Mesajlar 429 18 Mar 2008 #3 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? gelir vergisi mukellefi olmasiyla yazarkasa almasinin baglantisini cozemedim.lutfen acarmisiniz?
Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? gelir vergisi mukellefi olmasiyla yazarkasa almasinin baglantisini cozemedim.lutfen acarmisiniz?
A akin94k.t.m.l. Ziyaretçi 18 Mar 2008 #4 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? Mezartaşını kendisi bile yapsa yazar kasa almasına gerek yok .
A a.makineci Moderator Forum Yönetimi Üyelik 31 May 2005 Mesajlar 2,079 Konum Bozüyük - BİLECİK 18 Mar 2008 #5 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? akin94k.t.m.l. ' Alıntı: Mezartaşını kendisi bile yapsa yazar kasa almasına gerek yok . Genişletmek için tıkla ... Merhaba ; ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) KULLANMA MECBURİYETİ BULUNMAYAN MÜKELLEFLER Bu listede belki de ben göremedim. Başka bir bildiğiniz var ise açıklar mısınız ?
Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? akin94k.t.m.l. ' Alıntı: Mezartaşını kendisi bile yapsa yazar kasa almasına gerek yok . Genişletmek için tıkla ... Merhaba ; ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) KULLANMA MECBURİYETİ BULUNMAYAN MÜKELLEFLER Bu listede belki de ben göremedim. Başka bir bildiğiniz var ise açıklar mısınız ?
A akin94k.t.m.l. Ziyaretçi 18 Mar 2008 #6 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? Listede mermerciler diye yazıyor
A a.makineci Moderator Forum Yönetimi Üyelik 31 May 2005 Mesajlar 2,079 Konum Bozüyük - BİLECİK 18 Mar 2008 #7 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? Merhaba ; Mermerciler yazıyor kabul (mezartaşının mermerden olması halinde bana göre yinede tartışılır ) de tüm mezartaşları mermerden değil ki. Burada konuşulan ya da sorulan mezartaşı imali ve satışı ndan söz ediliyor.
Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? Merhaba ; Mermerciler yazıyor kabul (mezartaşının mermerden olması halinde bana göre yinede tartışılır ) de tüm mezartaşları mermerden değil ki. Burada konuşulan ya da sorulan mezartaşı imali ve satışı ndan söz ediliyor.
A akin94k.t.m.l. Ziyaretçi 18 Mar 2008 #8 Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? Her türlü inşaat işi ile uğraşanlar (Betondan yaptığını varsayarsak) Plastik doğramacılar( pvc den yaptığını ) Marangozlar (ağaçtan mezar taşı yaptığını ) Demirciler (Demirden Mezar taşı yaptığını ) Alüminyum doğramcılar( alüminyumdan mezar taşı yaptığını) Bunların hepsi yazar kasa kullanmak mecburiyetinde değil artık mezar taşını bunlardan başka bir şeyle yapıyorsa onu bilemem
Ynt: Yazar Kasa Alacak mı? Her türlü inşaat işi ile uğraşanlar (Betondan yaptığını varsayarsak) Plastik doğramacılar( pvc den yaptığını ) Marangozlar (ağaçtan mezar taşı yaptığını ) Demirciler (Demirden Mezar taşı yaptığını ) Alüminyum doğramcılar( alüminyumdan mezar taşı yaptığını) Bunların hepsi yazar kasa kullanmak mecburiyetinde değil artık mezar taşını bunlardan başka bir şeyle yapıyorsa onu bilemem