Yazar Kasa Fişi 520.-YTL Üzerinde Kesilince Nasıl Düzeltilir

Üyelik
27 Haz 2006
Mesajlar
14
Şirket olarak biz 1.000.-mal sattık karşılığında viza çektik.O gün yazar kasadan tek bir fişte 1.000.-ytl fiş keştik.Denetimlerde yapılan usulsüzlük ortaya çıktı.Denetim elemanı bunu fatura edin düzeltin dedi ceza kesmedi kaçakcılık olamadığından.İşlemler 03/2006 döneminde fişlerin aslı yok
biz 1.000.-ytl fatura kesip onu muhasebeye kaydedip yazar kasa z raporundaki 1.000.-ytl kısmı çıkaracakmıyız.vergi dairesine sorduk hiç karıştırmayın diyor.Nasıl bir uygulama yapmamız lazım.Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun kalırım........................
 
Yanlış anlamadıysam mart 2006 ayına ait bir işlem. Nasıl fatura kesilecekmiş acaba. Geriye dönük fatura kesilemez. seri sıra numarası atlar.
 
Re: Yazar Kasa Fişi 520.-YTL Üzerinde Kesilince Nasıl Düzelt

Kullanılmamış boş cilt faturadan o gün tarihli faturanızı kesiniz.Dikkat etmeniz gereken fatura basım tarihi ile kestiğiniz faturanın tarihine bakınız.
 
Öyle olmaz sn. Kum kullanılmamış fatura koçanından geriye dönük bir tane tartışmalı fatura kesilemez. Ben keserim ne olursa olsun deniyorsa o zaman başka tabi.
 
Sayın nguroy
Kesilmesinde dediğim ölçüler çerçevesinde bir sakınca yoktur.Varsa belirtirmisiniz.
 
Şöyle açıklamaya çalışayım.
Siz bir kaç seriden fatura kesiyorsunuz ve doğal olarak hepsi sıra numarası ve tarih olarak uyumlu.
Ancak bir tane eski tarihli faturanız hiç kullanılmayan bir ciltten kesilmiş ne daha öncesi ne de daha sonrası var.
Şimdi siz inceleme elemanı olsanız dikkatinizi çekmez mi? Kardeşim bu cilttte neden tek fatura var demezmisiniz. Diğerleri tarih ve sıra numarası izlerken , bir tane ortada fatura var. Peki daha sonra o cildi hiç kullanmıyacakmısınız?. O cilde sıra geldiğinde tarihler ne olucak? Yoksa koca cildi iptal mi edeceksiniz?
 
Sayın mehmet1968,

Yaptığınız işlem itibariyle vergi ziyaı oluşmamış, sadece usül yönünden hatalı bir belge düzenlenmiştir.

2006/Mart dönemi itibariyle KDV, GV/KV Geçici Beyanı olarak beyan ettiniz.
Buna göre, faturayı şu an için hangi tarih ise o tarihe göre ve üzerine de "........... tarihinde 1.000,00 YTL olarak kesilen ÖKC fişine karşılık fatura düzenleme amacıyla düzenlenmiştir şeklinde bir açıklama yazarak yapabilirsiniz. Düzenlenen faturayı kayıtlara almamalı ve beyan etmemeliyiz düşüncesindeyim?!.

Selamlar...
 
Sayın nguroy
Dediğiniz şekilde düşünürseniz mantık çerçevesinde uygun değil gibi görünebilir.Ancak Vergisel açıdan bence sakıncası yoktur.İnceleme elemanın bunu neden burdan kestin dediğini farzetsek bile (işin faaliyet konusunu bilmemekle beraber) pazarlama da olduğundan veya kasa da kilitli olduğundan anahtarın olmadığından faturayı kestik diyebilirsiniz.Burda nerden kestiğimiz olayı dediğim gibi bizi ele verecek fatura basım tarihi ve kestiğin faturanın tarihi bakımından önemlidir.
 
Sayın Mehmet 1968

Benim anlamak istediğim bir konu var açıklarsanız çok sevinirim.

Denetim elemanından kastınız Vergi denetmeni mi yoksa vergi dairesinde görevli ÖYMM memurlarımı.

Ayrıca bu fiş denetimde nasıl ortaya çıktı biraz açabilirmisiniz.
 
Sayın Canbolat.............
Vergi dairesi Memurlarınca Genel işyeri incelemesi yalnız başlarında vergi denetmenleri ile dolaşmakta idiler.Bizin işyeri denetimizde sigortalılara kesilen faturalara irsaliye ve örnek mal belirleyerek alış faturalarını istediler bunlarda bir şey çıkmadı sonrasında yazar kasa fişlerini istediler kredili satışı yüksek olan gün için slip ve fişlerin alt süretlerine baktılar ve 520.-ytl üzerinde yazar kasa fişi kestiğimizi tesbit ettiler.Bizede fiş düzenlememe cezası keselim 520 üstünde fiş kestiğinizi yazarsak ceza artar defteriniz incelenir dendi bizde fiş düzenlemediğinden ceza kestirdik.Sonrasında incelememizde mart 2006/nisan/mayıs aylarında 520 üzerinde fiş düzenlediğimizi tesbit ettik.Denetmenlere sorduk k.d.v beyannamesinde değişiklik yok yalnızca fişleri fatura edin denildi.
 
Merhaba,

Sayın mehmet1968 sizin yapacağınız işlem Yanlışlıkla fiş kestiğiniz müşterinizi bulmanız mümkünse onu bulup, fişin aslını alıp o müşteriye eğer Ciltli perakende satış fişiniz varsa ondan müşteriye nekadarlık fiş vermeniz gerekiyorsa onu vermek, sonra Yanlış kestiğiniz fiş tutarını Kanunen tutulması gereken defterinizden çıkarmak yerine doğru olarak kesmiş olduğunuz Perakende satış fişi tutarınıda gelir olarak kaydetmek. Daha sonrada yaptığınız bu işlemi, Doğru kesmiş olduğunuz Perakende Satış fişinin fotokopisi Yanlış kesmiş olup müşteriden aldığınız ÖKC fişinin aslını ve o ay almış olduğunuz Mali Hafıza Raporunun fotokopisinide ekleyerek bir dilekçe ekinde vergi dairesine bildirmenizdir.

İyi çalışmalar.
 
Üst