fonradar

Yazar kasa fişinin yanlış kesilmesi.?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Belkide bütün yıllık cirosu 50.000,00-Ytlyi bulmayan bir müşterimiz, yanlışlıkla yazarkasadan 750.000,00-Ytl lik perakende fiş kesmiş.Temmuz ayı içinde.


Bu durumda prosedür, ne yapmamız lazım.Vergi dairesi açısından.?





Teşekkürler.
Kolay gelsin.
 
Ynt: Yazar kasa fişinin yanlış kesilmesi.?

sn ZİNDAN;

Aslını müşteriye vermemiş ise iptal edip hemen ardından yenisini kesmelidir...
 
Ynt: Yazar kasa fişinin yanlış kesilmesi.?

sn ZİNDAN ;

3100 Sayılı KDV Mükelleflerinin ÖKC Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun'un 9 seri nolu tebliğinin 11. bendi şöyle der;

11. Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımında Meydana Gelen Hataların Düzeltilmesi:

Ödeme kaydedici cihazların hasılat fişlerindeki toplamları kaydetmeye ve saklamaya tahsis edilmiş mali hafızalarına kaydedilen bilgilerin silinemez ve değiştirilemez özellikte olması sebebiyle, cihazların kullanılmaları sırasında meydana gelen hatalar için cihazların hafızalarına müdahalede bulunulmayacaktır.
Yeterli veri ve maddi olaylarla da ispatlanmak kaydıyla, ödeme kaydedici cihazlar kullanılmak suretiyle yapılan bir yanlışlığın düzeltilmesi ile ilgili olarak, tashihi gereken satış fişinin aslı (müşteriye verilecek olan) iptal ve istendiğinde ibraz edilmek üzere, işletmede kalan kayıt rulosundaki örneğinin üzerine iliştirilerek muhafaza edilecek, hatalı satış fişini takibeden ilk satış fişi gerçek bedel yazılmak suretiyle müşteriye verilecek, kanuni defterlere de gerçek satış hasılatı yazılacaktır.
 
Ynt: Yazar kasa fişinin yanlış kesilmesi.?

Yazarkasaların hafızalarında herhangi bir düzeltme işlemi yaptırılmıyor o zaman.

Fişin aslınıda müşteriye vermişler.Fiş yok yani ortada.Ben muhasebe kayıtlarına geçirirken farkettim olayı.Yoksa adamların ruhunun haberi yok.Ne yaptıklarından.


Peki vergi dairesine bu olay ile ilgili bir bildirim yapılmıyormu.?
 
Ynt: Yazar kasa fişinin yanlış kesilmesi.?

sn ZİNDAN;

yazar kasanın içindeki suretten ilgili fişin fotokopisini çekin. ve bir dlekçeyle olayı v.dairesine bildirin.Bi sorun çıkmaz.
 
Ynt: Yazar kasa fişinin yanlış kesilmesi.?

Teşekkürler; sayın kalisper_a.
 
Üst