Yazar Kasadan Aynı Gün İçinde 3-4 Kere Z Raporu Almak ?

Üyelik
19 Ara 2012
Mesajlar
3
Konum
ankara
İyi günler akaryakıt istasnunun market ve yakıt pompalarındakı yazarkasalardan gün içinde 3-4 kere z raporu almak mali açıdan bi sıkıntı yaratırmı ? Bu konuda yardımcı olmanızı beklıyorum İyi günler
 
Herhangi bir ökc gün içinde birden fazla Z Rp alınmasında mali açıdan bir sakınca yoktur. Ancak her rapor mali hafıza rapor alma sayısından bir eksilteceği için hafıza daha erken dolar. Örn; mali hafıza 1000 adet Z alabiliyorsa ve günde 5 Z Rp alınırsa hafıza 200 günde dolar.
 
+
Her Z raporu kendinden önceki Z raporu ile arasındaki satışları raporlardığı için bir problem olmaz.
 
Gün içinde yapılan satışlar için kesilen perakende fişlerin kopyalarını önüne koy.Sonrada kesilen Z raporlarını önüne koy.Karşılaştırsın.
 
Yazarkasalardan z raporu haricinde hesap özeti için ayrı rapor alınıyor biliyorum. Mali müşavirin önüne hergün için birden fazla z raporu konursa yapılacak işler o oranda artar. bu tavsiye muhasebecilerin birbiri için yapacağı bir tavsiye değildir...
selamlar..
 
Usulü, her gün bir adet z raporu alınmasıdır.
Farklı nedenlerden dolayı bir den fazla alınmışsa da her birinin işlenmesi gerektiği üzerinde duruyoruz burada.Gün içinde alınan birden fazla z raporundan sadece birinin işlenmesinin yanlış olacağını anlatmaya çalışıyoruz.
Benim tavsiyem işlerin doğru yapılması konusunda, nasıl çalışır da işleri yapar, ne kadar iş yoğunluğu olur orasını bilemem.Beni de ilgilendirmez, Mali müşavirin iş yükü artıyorsa fazla ücret talep edecek, o zaman.Meslektaşımın iş yoğunluğu olacak diye, yanlış tavsiye mi vereyim :) Parasıyla yapmıyor mu?
 
Bazı ökc rapor kopyasını çıkarma özelliği bulunmakta. Servisten veya ökc kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Eğer kopya çıkarma özelliği yok ise bir daha aynı Z raporunu bir daha çıkartamazsınız. Kasa rulosunda bulunan rapordan fotokopi veya o gün yapılan satış fişlerinin fotokopileri alınarak toplanıp kayıtlar yapılabilir.
 

Benzer konular

Üst