Yazıcı ve defter çıktıları

Arkadaşlar.lucada yevmiye kayıtları tutuyorum bunları yazıcıdan çıktı olarak aldığımda ayrıca tastik ettirdiğim yevmiye defterine ay ay işlemem gerekiyormu yoksa çıktıları tastik ettirmek aynı işi görürmü ceza yemeden tabi.TEŞEKKÜRLER

Ynt: Yazıcı ve defter çıktıları

Tam anlamadım ama, tasdik ettirdiğiniz sayfalara çıktı alacaksınız. Çıktıları tasdik etmek iş görmez.

defter tastik zamanlarında defter yerine çıktı sayfalarını mı noter tastiki yaptırmalıyım.Bu tastik sürecini bir anlatırsanız sevinirim.bu yazıcı çıktı kagıtlarını nerde bastıracam her mükellefim adına ayrı ayrımı tastik yaptıracamteşekkürler

Merhaba ;

Kusura bakmayın ama her mükellefim dediğinize göre meslek mensubu olmalısınız diye düşünüyorum da soru çok garip geldi .

Stajyer ya da çalışan olsanız tamam da.

kelimelere takılmayalım soruya cevabınız varmı bekliyorum.yeni smmm oldum büro işleriyle uğraşmaya başladım onun için

Merhaba ;

Yazınıza yorum yok .

" soruya cevabınız varmı bekliyorum " a yanıtım ise en azından Alomaliye anasayfasındaki aramaya " defter tasdikleri " yazsanız bakın ne bilgiler var.

okudum ama defter tastikinden bahsediyor yazıcı çıktılarının tastiki hakkında hiç bir ifade yok

Siz nasıl SMMM oldunuz? Bu sorunuzun cevabını ezbere bilmeniz gerekir.

Merhaba ;

Sanırım okurken atlamışsınız. Sadece bir tanesi ( A- 4 tasdikini detaylı açıklıyor )

Bunun gibi o kadar çok yazı var ki .

Aslında detaylı anlatmaya çalışıyordum ama 7/7 den sonra saygısızlık olmasın diye vazgeçtim.

Başlığı sabitlemek lazım aslında,

Stajı nasıl yaptınız?

Yanlış anlamayın, cümlelerim size değil, sisteme karşı. Yani kişi 7/7 yapıyor, Mali Müşavir oluyor. Sistemsel bir problem var. Tabi kişi 7/7 yapıp mali müşavir olunca herşeyi bilecek diye bir şey yok ama ilginç geldi yinede.

Kabaca şöyle müşavirim; defterlerin tasdik süreleri var , o süreler içerisinde boş kağıtları sıra numarası vererek notere götürüyorsunuz, noter bunları tasdik ediyor. Bu defter veya kağıtları hangi gelecek dönem için yaptırdıysanız, evrakları programınıza işledikten sonra bu tasdik ettirdiğiniz kağıtlara döküyorsunuz. Eğer serbest meslek defteri tasdiklettirdiyseniz elle yazıyorsunuz.

teşekkürler kanunkaide.sisteminde yanlışları var ama smmm lerin stajerlere bakış açılarında da yanlışlıklar var.Önce stajerleri bir köle ve onların verecekleri staj notunu ise bir silah gibi kullanmamaları gerekir.stajerleri onlara muhtaçmış gibi insanlık ve meslek onurundan yoksun bırakmamaları onlarında bu yollardan geçtiklerini hatırlamaları gerekir.

Haklısınız. Bir çok büro yanında çalışan stajyerden özellikle bilgi saklar, kendisine muhtaç durumun sürmesini bekler. Fakat sınav sistemi kişinin yetki almasına engel olamıyor. Çalışan yapıyor, tabi belirli deneyimi kazanamayınca teorik bilgi olsa da pratik eksik kalıyor. Sizin durumunuz buna güzel bir örnek. Demek ki yanında stajyer çalıştıran meslek mensuplarına da bir pratik eğitim vermek lazım. Tabi bunları bu yönde eğilime iten daralan pazar, tahsilat sıkıntılarına duyarsız kalan TURMOB a da bir eğitim vermek lazım. Ayrıca muhasebecisinden her türlü hizmeti bekleyebileceğini sanan mükelleflere de buradan bir alkış göndermek istiyorum, bir alkışta Ba-Bs ile muhasebecileri sadece evrak akışını sağlayan kişi olarak görme eğilimindekilere gönderiyorum.

şimdi stajı nasıl yaptınız sorunuz kısmende olsa cevap bulmuştur.düşüncelerinize katılıyorum

Ben sizden üstteki cevabı almak için soruyu sordum. Sordum ki kayıtlara konunun gelişimi geçsin. Okuyanlar fikir sahibi olsun. Üzerine düşünsün.

ben arkadaşımıza yüklenilmesine karşıyım, bende şirkette staj yapıyorum ve tonla angarya işle uğraşmak zorunda kalıyorum. belki bende o arkadaş gibi olucam. şirkette staj yapıyorum ve mutsuzum. ama stajım bitsin en az 1 yılda olsa bedavada çalışsam muhasebe bürosunda çalışıcam. durum bu arkadaşlar...